XX Nit del Tirant: nit de retrobaments, música, màgia i comboi

XX Nit del Tirant: nit de retrobaments, música, màgia i comboi

El passat 19 de novembre celebràrem la XX Nit del Tirant, en la qual commemoràrem el 25é aniversari de l’ACV Tirant lo Blanc i el 5é aniversari de la Fundació Nexe, en definitiva, la vida associativa d’ambdues i la tasca valencianista que desenvolupen.

dsc_2912-minLa cita va tindre lloc a les 20.00 hores a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, on vam ser partícips de retrobaments de moltes persones que han format i forment part de l’ACV Tirant lo Blanc, persones que han fet i fan possible mantenir viu aquest projecte associatiu.

La celebració va estar conduïda pel Mag Rubén Aparici i començà amb un parlament del
president de l’ACV Tirant lo Blanc i la Fundació Nexe, Gonçal Grau, exposant totes les raons que han portat a aconseguir els objectius marcats per l’associació. Des de l’heterogeneïtat, al treball en xarxa, des de la capacitat d’autocrítica a la formació continuada, des de la il·lusió a la capacitat de no rendir-se mai… tot amb un objectiu comú: “ser un País que avança”, sent aquesta una lluita ni de guanyadors ni de perdedors, “les nostres són unes reivindicacions justes i necessàries per al conjunt de la societat valenciana, les nostres són unes aspiracions dignes i solidàries amb el benestar del nostre poble”, com afirmava el president de l’ACV Tirant lo Blanc.

dsc_2949-minTot seguit, s’atorgaren els premis Joan Baptista Basset, a l’acció valencianista de base, a Rafael Company i Mateo, i Francesc de Vinatea, a la trajectòria cívica valencianista, al Bloc Nacionalista Valencià, recollit per la Secretària d’Organització Àgueda Micó. Els parlaments d’ambdós premiats van fer palès aquest treball en xarxa, la capacitat d’autocrítica, la formació continuada i permanent, la il·lusió existent i la necessitat i
capacitat de no rendir-se mai, tot fent referència tant al naixement del Tirant com al moment històric que viu el valencianisme, ara governant les institucions democràtiques del nostre país, i a la necessitat de construir noves formes de ser i estar en política. De la mateixa manera es va posar en rellevància la necessitat de fer pedagogia i la importància que el canvi que es va produir l’any 2015 a les institucions valencianes també es produisca a la societat valenciana per continuar, d’aquesta manera, construint país, construint ben viure, construint un nou tipus de societat més activa, més implicada, més participativa.

dsc_2900-minTotes les intervencions van estar precedides de màgia i música, per part del Mag Rubén Aparicio i Novembre Elèctric i Hèctor Serra, qui amenitzà la nit amb la seua poesia íntima i al mateix temps combativa. Un Mag Aparici que va dur a la sala risses sense fi, i un Novembre Elèctric i Hèctor Serra que van emocionar als presents.
dsc_2977-minPer a finalitzar, el secretari general de l’ACV Tirant lo Blanc i la Fundació Nexe, Amadeu Mezquida, va concloure la celebració amb un discurs contundent, seguint l’estel dels anteriors parlaments, apostant pel treball i el camí col·lectiu, on tots i totes hem de col·laborar per construir valencianisme i eixe benviure que anhelem.

La Nit del Tirant es va convertir així en una nit de retrobament, d’il·lusió, alegria, comboi, emoció; una nit de celebració d’anys i anys de lluita continuada per aconseguir continuar representant dignament el nostre País i mantenint viurs els valors del Tirant i de Nexe. Una celebració per continuar amb la nostra tasca durant 25 anys o més.