Conéixer el País

Donar a conéixer el territori valencià i els productes autòctons és un dels objectius de l’ACV Tirant lo Blanc. Per aquest motiu hem posat en marxa el cicle de visites guiades Conéixer el País, un conjunt d’activitats a diferents espais dels nostres pobles per donar a conéixer la nostra geografia, així com la diversitat gastronòmica, paisatgística i patrimonial de què disposem els valencians i valencianes.

Programa 2018

Les visites que s’han portat a terme enguany són les següents:

  • Festa de la Carxofa i les trinxeres de les Coves de Vinromà

La Festa de la Carxofa és la primera gran cita gastronòmica al calendari de Benicarló. Per segon any consecutiu, des del Tirant hem assistit a esta festa. A més, enguany hem aprofitat per a conéixer també les restes de les trinxeres de la guerra civil a les Coves de Vinromà. Podeu veure les fotos de la visita ací

  • Visita a les Falles a l’alumnat del curs de valencià

El 14 de març vam visitar les Falles de València amb l’alumnat del curs de valencià per a persones nouvingudes que portem a terme al Col·legi Santa Cruz de Mislata, així com amb altres persones residents del Centre d’Acollida de Refugiats (CAR) de Mislata que van voler sumar-s’hi a la visita.Les persones alumnes del curs només fa uns mesos, en alguns casos setmanes, que viuen al nostre territori. És per això que des del Tirant volem no només que aprenguen la nostra llengua, sinó també que coneguen les nostres tradicions culturals i festives i el nostre patrimoni.

Durant la passejada fallera vam visitar la Falla de Na Jordana, on el faller Vicent Borrego ens va explicar quin era el contingut de la falla d’enguany i ens va obrir les portes del seu Casal, centre neuràlgic de la vida fallera. De la mateixa manera també vam poder visitar la Falla Ripalda, Beneficiència i Sant Ramon, acollits per Jesús Peris, membre de la falla i president de l’Associació d’Estudis Fallers, qui ens va explicar la idiosincràsia de la seua falla i el seu casal, i ens va acompanyar, junt amb els xiquets i xiquetes de la falla, a recollir els ninots infantils. A més, també vam visitar el museu del Centre del Carme, concretament l’exposició sobre l’artista Okuda San Miguel, autor de la falla de l’Ajuntament d’enguany.

La visita va resultar en un agradable passeig per a donar a conéixer el món de les Falles a persones recentment arribades a terres valencianes: música, pólvora, llum i les obres d’art falleres que ja ocupaven els carrers de la ciutat els van donar la benvinguda a València.

Consulteu ací les fotos de la visita!