Nova Declaració Valencianista

Nova Declaració Valencianista

El 14 de novembre de 1918, la Joventut Valencianista i la Unió Valencianista Regional publicaren en la primera plana de La Correspondencia de Valencia la Declaració Valencianista. Les huit bases que la integraven foren comentades en uns articles setmanals publicats en el diari esmetat entre el 16 de novembre i el 7 de desembre de 1918 per diferents membres d’eixes organitzacions, que serviren per assentar les bases del valencianisme.

El nostre objectiu, cent anys després, és doble: d’una banda, donar a conéixer el valor i la importància que el manifest de 1918 tingué en el seu moment i atorgar-li el paper que encara ara ha de tenir en la construcció (o reconstrucció) de la nostra història col·lectiva; de l’altra, i tenint en compte el missatge del primer manifest, actualitzar-ne l’ambició, traduir-ne el pensament al nostre temps i fer propostes noves, amb la mateixa amplitud d’horitzons que aquells valencianistes de 1918 van tenir de forma honesta i decidida. Sempre amb la voluntat ferma d’aconseguir millorar la qualitat de vida de totes i tots des de l’aprofundiment de la democràcia i de l’exercici de l’autogovern ple.

El 14 de novembre de 2018, presentem la Nova Declaració Valencianista, conformada per un document amb 12 bases renovades i adaptades als temps actuals, amb la participació de désset organtizacions de diferents àmbits i territoris del País Valencià. 

 

Entitats participants

ACV Tirant lo Blanc

Acció Cultural del País Valencià

Mariola LGTBI

Comissió d’Ajuda al Refugiat – País Valencià 

Centre Cultural Islàmic de València

Lab de Feminisme de la Fundació Nexe

Escola Valenciana

Bloc d’Estudiants Agermanats

Maestrat Viu

Colla Ecologista La Carrasca – Ecologistes en Acció

Colla Ecologista d’Alacant – Ecologistes en Acció

Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià

Lab d’Economia de la Fundació Nexe

L’Or dels Valencians

Fem Carrer

Institut d’Estudis Comarcals del Baix Vinalopó.

Consell Valencià de la Joventut