Salutació del
president

Hola!

Ens has trobat. I si ens has trobat vol dir que has estat cercant per la xarxa alguna cosa semblant a nosaltres. Doncs bé, ací ens tens. Si has fet una ullada al web, ja t’has pogut fer una idea de qui som, què ens interessa, què ens preocupa, què ens motiva… Però potser no t’ha quedat molt clar com materialitzem les nostres inquietuds cíviques.

Et faig un repàs: presentem llibres, organitzem seminaris universitaris,elaborem treballs tècnics (sobre política lingüística, sobre finançament autonòmic, sobre qualitat democràtica, sobre…), fem tertúlies, impartim cursos de valencià, participem en debats, editem revistes…

Com pots veure es tracta d’una llista bastant exhaustiva d’activitats. El denominador comú de totes elles és el valencianisme, perquè és en clau valencianista que concebem la nostra acció com a entitat cívica. Si la nostra voluntat és fer país només el podrem fer si cada pas es fonamenta en la idea que els valencians som una nació. Aquesta és la base de tot el nostre treball. Per això, cada activitat té per objecte el país, des dels vessants més diversos, com ara l’economia, la lingüística aplicada, la ciència política, el medi ambient, etc.

Perquè és precisament aquesta diversitat la que ens permet conéixer la complexitat del nostre entorn, una complexitat que hem de saber desentranyar si volem influir d’alguna manera en la societat valenciana.

Generem, difonem i debatem sobre idees que ens permetran contribuir a la millora i al progrés de la societat valenciana. I això, des del nostre punt de vista, passa per la màxima cohesió social i el màxim nivell d’autogovern. Per a fer-ho, hem de treballar en tots els camps en sintonia amb tots els implicats en la regeneració de la vida pública dels valencians, és a dir, hem de propiciar la cooperació de tots els agents socials i ho hem de fer en clau valenciana.

Si t’interessen aquestes i altres qüestions relacionades amb la situació social del valencià, la qualitat democràtica al nostre país, l’economia valenciana, la identitat nacional, el patrimoni historicocultural, etc.,posa’t en contacte amb nosaltres. Estarem encantats de fer-te lloc en el Tirant.

Consell Nacional

President
Gonçal Grau

Tresorer
Joan Antoni Ginés

Vocals
Susanna Pardines
Elies Seguí
Raül Burriel
Helena Àvila
Òscar Barberà
Vicent Pons
Natxo Molla
Amadeu Mezquida

 

Fes-te soci

Vine al Tirant, vine al valencianisme en xarxa!