Presentacions
de llibres

L’ACV Tirant lo Blanc organitza –i/o col•labora amb altres entitats- trobades periòdiques, algunes d’elles en un format de sopar i tertúlia, amb diversos actors al voltant de les seues publicacions en la nostra llengua. L’objectiu d’aquestes trobades és conversar i debatre entorn als més diversos temes d’interés, donant una especial importància al debat amb els autors al voltant de les aportacions en forma de llibres i reculls d’articles científics per tal de contribuir en la difusió i contrast de les principals idees aportades.

Igualment es procura la participació de personalitats de rellevància política, econòmica o social per tal d’afavorir la incidència dels treballs sobre els quals s’organitza la tertúlia i promoure la seua lectura crítica entre les persones interessades. Per tal de difondre les principals idees exposades durant la tertúlia s’afavoreix el seguiment i la participació mitjançant les xarxes socials.

Programa 2017

Enguany hem continuat amb el cicle de presentacions “Llibres a la Murta” que té lloc al barri de Benimaclet, concretament a La Murta Vins i Tapes. Es tracta d’unes presentacions disteses en un ambient familiar en què portem a debat alguns dels llibres publicats per altres editorials que considerem interessants per al públic que es reuneix al voltant d’aquest bar, que sovint pren l’estat de centre social al barri.

Aquest cicle és un exemple de treball en xarxa i de manera col·laborativa entre diferents entitats, ja que es fa de la mà amb la Universitat Lliure de Benimaclet i la plataforma Benimaclet VIU; que a més serveix per dinamitzar el barri. Les presentacions tenen, a més, un format molt participatiu: l’autor o autora presenta i la major part del temps es dedica al debat amb els assistents, un públic generalment ampli i variat, ja que La Murta és un dels bars més cèntrics i concorreguts del barri de Benimaclet. Un altre dels objectius del cicle és donar a conéixer les obres dels autors i les autores valencianes i valencians.

La periodicitat de les presentacions és mensual, i es fan sempre en presència de les autores i autors. Les presentacions celebrades durant l’any 2017 són les següents:

  • Low-cost, de Miquel Torres, en presència de l’autor – Dimecres 18 de gener
  • El despertar valencià, de Víctor Maceda – Dimecres 8 de febrer
  • Rotterdam, provisionalment, d’Octavi Monsonís – Dimarts 7 de març
  • Fuster per a ociosos, de Xavier Aliaga – Dimecres 31 de maig
  • Encara no és tard. Claus per entendre i aturar el canvi climàtic, d’Andreu Escrivà – Dilluns 18 de desembre