Qui som

L’Associació Cívica Valenciana (ACV) Tirant lo Blanc és un col·lectiu de ciutadans que ens sentim responsables de la nostra societat i que volem fer la nostra aportació per a millorar-la.

Els membres del Tirant som uns centenars de persones de tot el País Valencià, la major part estudiants o exestudiants universitaris, que compartim unes inquietuds similars i una mateixa voluntat d’actuar per transformar la societat valenciana: de guanyar el futur.

Es pot ser valencià sense xovinisme i sense autoodi. Sense complexos, ni de superioritat ni d’inferioritat. Així és com ens sentim valencians la gent del Tirant. Perquè coneixem la història del nostre poble i som conscients del llegat cultural, lingüístic, literari, institucional i tradicional que ens ha deixat. De la riquesa i la varietat excepcionals del patrimoni dels valencians.

Per això estem convençuts que ser valencià és important. I ho estem perquè creiem en el futur del nostre país, perquè apostem decididament per construir un futur millor per al Poble Valencià. Un futur que volem basat en la recuperació del nostre patrimoni i en l’aprofundiment en la democràcia i en l’autogovern. Un futur de progrés social, econòmic i cultural. Un futur en què els valencians tornem a fer, com ja vam fer en el passat, aportacions pròpies i originals al conjunt dels pobles d’Europa i del món.

Perquè en el Tirant lo Blanc som valencians, construïm un país amb futur.

Què fem

Formació

El Tirant duu a terme una gran varietat d’activitats. Una de les principals línies d’actuació és la formació, perquè sabem que aquesta és fonamental perquè els joves de hui puguen assumir les responsabilitats professionals i socials que els correspondran el dia de demà. Per això, construïm les nostre pròpies eines de formació.

Comunicació

Una altra línia és la comunicació, un element clau per a actuar en la nostra societat. Per això estem presents en el món de la premsa escrita, dels mitjans audiovisuals, d’Internet, etc. I per això fem els nostres propis mitjans de comunicació.

Dinamització

També la dinamització és fonamental: perquè volem descobrir el nostre país, poble a poble i carrer a carrer, o celebrar junts dates tan significatives per als valencians com el 9 d’Octubre o el 25 d’abril, o premiar els esforços dels valencians que s’hagen destacat per la seua defensa de la defensa de la personalitat del nostre poble.

Normalització lingüística

I no podem oblidar la normalització lingüística, la tan necessària reivindicació d’una actuació decidida per part de les institucions i de tota la societat per a retornar a la nostra llengua pròpia, el valencià, tota la dignitat i tot l’ús social que mai no li haurien d’haver estat negats. I encara fem més. Per què no véns i ho descobreixes tu mateix?

Fes-te soci

Vine al Tirant, vine al valencianisme en xarxa!