Una vesprada de pilota amb els alumnes dels cursos de valencià

Una vesprada de pilota amb els alumnes dels cursos de valencià

Dijous passat vam tindre l’oportunitat de visitar el Trinquet de Pelayo amb els alumnes del C1 i C2 de Benimaclet i Patraix. La iniciativa va sorgir d’un grup d’alumnes que fa mesos va manifestar l’interés d’assistir a una partida de pilota a Pelayo, de manera que vam decidir tirar la proposta endavant i vam poder organitzar una eixida que va servir, al mateix temps, per a acomiadar el curs.

Acompanyats de Bueno de Meliana, jugador professional de pilota, vam poder visitar les instal·lacions del Trinquet i veure una partida d’Escala i Corda entre Santi de Silla, Monrabal i Javi Font contra Giner i Pere. Els alumnes, que mai havien visitat un trinquet abans, van estar preguntant constantment dubtes a Víctor, de manera que vam descobrir diverses qüestions com ara la situació actual dels jugadors i jugadores, el relleu generacional que hi ha o per què es diu que la pilota és un esport de cavallers, entre d’altres.

Amb aquesta activitat, l’alumnat es van endinsar en un indret del centre de la ciutat que desconeixen, on la presència del valencià és total i hi van quedar entusiasmats. Ben segur que molts d’ells hi tornaran!

Núria Martínez, professora dels cursos de valencià de l’ACV Tirant lo Blanc
TPelayo 04 TPelayo 02 TPelayo 01

TPelayo 03