El Tirant promourà la redacció d’una nova Declaració Valencianista

El Tirant promourà la redacció d’una nova Declaració Valencianista

En el centenari de la Declaració,  des de l’Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc promourem la redacció d’un nou text que servisca per a actualitzar aquest manifest i adaptar-lo als reptes de la societat valenciana del segle XXI. El Tirant ja va redactar un llibret commemoratiu l’any 2008, quan la Declaració complia el seu 90é aniversari, en el qual es va fer una revisió de les aportacions històriques i el significat que ha tingut aquest document des de la seua signatura fins als temps presents. “En esta ocasió, del que es tracta és d’impulsar una nova Declaració actualitzada i transversal que aglutine com a més persones i entitats millor i que fixe els objectius del valencianisme polític per al nostre present i el nostre futur col·lectiu”, ha explicat el president de l’entitat, Gonçal Grau. Per a fer-ho, farem a una ampla crida a les entitats de la societat civil valenciana amb la intenció que el document es redacte a moltes mans i siga “una expressió el més fidedigna possible dels anhels de la societat valenciana en l’actualitat”. La Declaració Valencianista és un document signat l’any 1918 a València on el primigeni valencianisme polític expressat a través de la Unió Valencianista Regional  i la Joventut Valencianista va fixar les bases i fonaments del moviment polític.

Per al Tirant la societat valenciana viu un moment en què estan molt presents les amenaces d’involució democràtica, social i cultural, alhora que és una etapa clau en la història del valencianisme per la seua destacada presència en les institucions polítiques. “Defensar el nostre autogovern és defensar la democràcia, reclamar un finançament just és protegir el nostre estat del benestar”, ha apuntat Grau. I ha afegit: “Els valencians i valencianes ens estem debatent aquests últims anys entre dues propostes polítiques: la dels que volem un país d’oportunitats i prosperitat en democràcia i qualitat de vida que tinga un pes específic a Espanya i a Europa, i la dels que ens volen callats i sotmesos, com a perifèria invisible i empobrida”.

Aquesta decisió s’ha pres en la tancada organitzativa que hem portat a terme aquest cap de setmana el Tirant al Saler per a definir les línies estratègiques de treball dels pròxims anys. Entre aquestes línies hi destaquen ser punt de trobada i altaveu del valencianisme, difondre el valencianisme entre diferents sectors de la societat i de l’exterior, així com promocionar i difondre les idees generades per la Fundació Nexe, entitat germana del Tirant. D’aquesta manera l’entitat es prepara per a iniciar un nou cicle, ja que el pròxim mes de febrer també renovarà el seu Consell Nacional.

Tancada organitzativa del Tirant 2018