Passejada per Sagunt, capital valenciana de la romanització

Passejada per Sagunt, capital valenciana de la romanització

Donar a conéixer el territori valencià i els productes autòctons és un dels objectius de l’Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc. Amb aquest motiu portem a terme el cicle de visites #ConéixerElPaís, que consisteix en una visita mensual a algun del nostres pobles. El mes de maig és el torn de Sagunt, ciutat que visitarem per aprofitar l’avinentesa que recentment ha estat declarada per Les Corts capital valenciana de la romanització.

Cartell Sagunt

La passejada per Sagunt tindrà lloc el dissabte 28 de maig i tindrà l’estructura que s’exposa a continuació. El termini d’inscripcions estarà obert des del dilluns 9 de maig fins el dilluns 23 i es farà a través del formulari que podeu trobar al final d’aquesta entrada. El preu és de 17 euros per a socis i 19 per a no socis, i inclou la visita i el dinar, begudes a banda.

1ª PART DE LA VISITA. VISITA GUIADA

PREVISIÓ APROXIMADA 11’15h a 12’15h

LLOC DE TROBADA: Plaça de la moreria a les 11h. Es pot arribar en tren des de Castellò i des de València, hi ha bona comunicació amb Sagunt. I per a desplaçaments en cotxe el pàrking de l’estació es suficientment gran i gratuït, i a la zona de nova construcció a la marginal dreta del riu tampoc hi cap problema per a aparcar.

VISITA DEL PATRIMONI RECENTMENT DESCOBERT

  • LA VIA DEL PÒRTIC: visita a la calçada romana que donava entrada a la ciutat i al conjunt de restes d’edificacions, vivendes, necròpolis que la completen.. Restes trobades durant la urbanització de la zona.

01_viadelportic

  • LA CASA DELS PEIXOS: visita a les restes d’una domus, model de casa d’atri pompeiana amb les diferents estances i un pati central amb i Trobada durant les excavacions per a la construcció d’un edifici particular.

02_casadelspeixos

 

2ª PART DE LA VISITA. LA PASSEJADA

 PREVISIÓ APROXIMADA 12’15 h a  13’30h

EL PATRIMONI EN RECUPERACIÓ

Passejada amb un responsable del consistori que ens explique els plans d’actuació que estan duent-se a terme a Sagunt per tal de fer del nostre patrimoni “Patrimoni de la Humanitat”.

  • PLAÇA SOLAR QUEVEDO: restes d’un important edifici romà inclòs dintre de la reurbanització d’un solar privat, llarg temps abandonat, i que l’Ajuntament de Sagunt, finalment va comprar.

03_plaçasolarquevedo

EL PATRIMONI PER DESCOBRIR

  • EL CIRC: a sota de l’edificació invasora dels anys 60 romanen les restes d’un circ del que únicament resta visible la porta.
  • EL PONT ROMÀ: al llit del riu Palància restes del pont romà que enllaçava la via Augusta amb la ciutat.

04_pontroma

 

3º PART DE LA VISITA. LA PASSEJADA

PREVISIÓ APROXIMADA 13’30 h a  14h

VISITA A LA CASA DELS BERENGUER: maqueta que ens ajudarà a visualitzar el conjunt que hem visitat.

DINAR al restaurant La Andana

…… OPCIONAL PER A FINALITZAR LA VISITA

VISITA AL MUSEU D’ARQUEOLOGIA “CASA DEL MESTRE PENYA“ (MUSAG)

Antic almudí, es tracta d’un edifici rehabilitat de gran valor arquitectònic i històric que mereix la pena ser visitat i que conté peces iberoromanes rescatades de les diferents intervencions fetes en la ciutat. Visita de 10 a 18h. Entrada gratuïta.

 

Podeu fer la inscripció a la passejada al següent formulari. Cal que feu l’ingrés al següent número de compte abans del dimarts 24 de maig ES21 3159 0018 1120 3587 1728 i enviar el justificant de pagament a projectes@tirant.org. Recordeu que el preu és de 17 euros per a socis i 19 per a no socis, i inclou la visita i el dinar, begudes a banda.