Verkami per a editar “Nacions i identitats: pensar el País Valencià”

Verkami per a editar “Nacions i identitats: pensar el País Valencià”

La Fundació Nexe i l’ACV Tirant lo blanc han llançat una nova campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami per a fer possible l’edició del llibre col·lectiu “Nacions i identitats: pensar el País Valencià” que es vol publicar a l’Editorial Afers la primavera del 2013.

Verkami: #PensarPV
Participa al Verkami per a fer possible l’edició d’aquest llibre col·lectiu.


NACIÓ I IDENTITATS: PENSAR EL PAÍS VALENCIÀ
és un projecte de llibre col·lectiu sobre la identitat valenciana en valencià que, amb la teua ajuda, es publicarà l’any 2013 per la prestigiosa editorial Afers (en la col·lecció Els llibres del contemporani) i es distribuirà per les llibreries del país i de la resta de territoris del nostre domini lingüístic.

El llibre és una iniciativa de la Fundació Nexe i de l’Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc i consisteix en cinc aportacions diverses i pluridisciplinars escrites per l’historiador Ferran Archilés, el sociòleg Rafael Castelló, el politicòleg Anselm Bodoque, el sociolingüista Brauli Montoya i el sociòleg Vicent Flor sobre aspectes diferents de la conflictiva construcció de les identitats regionals i nacionals al País Valencià. El llibre comptarà amb un pròleg de Joan Francesc Mira.

QUINS TEMES TRACTARÀ EL LLIBRE?

cobertadavantllibretrobades

El llibre recull investigacions en els camps de la sociologia, la història, la ciència política i la sociolingüística escrites per investigadors de procedències diverses i ho fa d’una manera divulgativa i accessible per a tothom. Aquest volum inaugurarà les Trobades Nexe, que consistiran en una trobada anual d’especialistes amb una temàtica comuna per a aportar reflexions sobre aspectes estratègics del País Valencià.

A més d’un pròleg i d’una introducció, els capítols seran:

  1. La identitat valenciana a l’època contemporània: una perspectiva històrica. Ferran Archilés (Universitat de València)
  2. La definició nacional de la realitat al País Valencià. Rafael Castelló (Universitat de València)
  3. Les elits polítiques i la qüestió valenciana. Anselm Bodoque (politòleg)
  4. Identitat valenciana i transmissió del valencià. Brauli Montoya (Universitat d’Alacant)
  5. Trencar per mantenir l’hegemonia del castellà. Secessionisme lingüístic i identitat valenciana. Vicent Flor (Universitat de València)