Presentació de “Valors per a un republicanisme cívic valencià” #AgoraNexe1

Presentació de “Valors per a un republicanisme cívic valencià” #AgoraNexe1

El passat dimarts 24 de febrer, dins del Seminari Valencianista,la Fundació Nexe presentà el primer volum de la nova col·lecció Àgora. Fulls de debat i de reflexió.

El document “Valors per a un republicanisme cívic valencià. Idees per a l’acció del valencianisme” és obra  de Joan Alfred Martínez i Seguí, professor de la Universitat de València. Aquest text ha estat elaborat a partir d’un esquema inicial exposat el 12 de maig del 2014 al Departament de Filosofia del Dret, Moral i Política de la Universitat de València com a conferència de cloenda del Seminari de Formació i Cultura Política «Personalisme i problemes actuals», del curs 2013-2014.

L’autor proposa una ètica pública d’inspiració republicana i humanista, aplicada al cas del País Valencià, com a instrument d’acció política imprescindible per a regenerar les institucions democràtiques, danyades per les desigualtats creixents, els abusos de poder,la corrupció i la desafecció política de la ciutadania.

Aquesta proposta, formulada des d’una teoria política normativa lligada al context social i històric, es concreta en cinc valors en favor d’un «republicanisme cívic valencià»:

1) la vocació sincera de diàleg i la voluntat d’acord, pacte o consens; 2) la reivindicació del paper de la societat civil; 3) la raó anamnètica: recuperar la memòria històrica; 4) les exigències de regeneració democràtica; i 5) el subjecte sociopolític, «poble valencià»: demos/ethnos i federalisme.

agoranexe1tarja

El document va estar introduït per l’històric valencianista Agustí Colomer, en un acte que tingué lloc dins del IX Seminari Valencianista de l’ACV Tirant lo Blanc a l’aula 1 de l’Octubre CCC, el passat dimarts 24 de febrer  a les 19 hores. El document, pot ser adquirit en paper i descarregar-se lliurement en PDF  al web de la Fundació Nexe.

Dimarts 24 de febrer hem presentat un nou material de la Fundació Nexe, la col·lecció Àgora que acollirà escrits i…

Publicado por ACV Tirant Lo Blanc en Martes, 24 de febrero de 2015