Propostes per a vertebrar el País, XXIII Universitat del Tirant

Propostes per a vertebrar el País, XXIII Universitat del Tirant

Ja pots consultar el programa complet de la  XXIII Universitat del Tirant que tindrà lloc els dies 13 i 14 de desembre i estarà centrada en analitzar la reforma de les administracions i els efectes de la reforma de l’administració local promoguda pel PP.

tarjaUDT

L’anunciada reforma de l’administració local per part del govern central va tot just en la línia contrària d’allò que més necessita l’administració local com és obtindre més recursos, més participació, més transparència, més cooperació i també més eficiència. La seua filosofia es centra en l’ anorreament de les competències dels municipis més petits i que contràriament a l’argument que empra, són en línies generals els més sanejats, la concentració del poder en institucions poc compatibles amb la democràcia directa com són les diputacions, la prohibició de la cooperació amb l’extinció de fórmules com les mancomunitats o els consorcis, o la pèrdua de milers de llocs de treball en l’àmbit dels serveis socials i educatius, mentre el fluxe de recursos continua sent absolutament insuficient per garantir una adequada prestació dels serveis públics.

Així des de l’ACV Tirant lo Blanc creiem que la Universitat del Tirant és un fòrum adequat per discutir-ne de tot això i també per reflexionar la resposta del valencianisme davant un atac que posa en perill la qualitat de vida, els llocs de treball i la necessària articulació del territori del País Valencià.

Programa en PDF: XXIII Universitat del Tirant

PROGRAMA

DIVENDRES 13

18’45 hores: Obertura per la Directora de la Universitat del Tirant. MARIA JOSEP AMIGÓ. Regidora de l’Ajuntament de Bonrepós i Mirambell i sòcia del Tirant.

19’00 hores: Taula rodona “Municipis, comarques, províncies. Són útils les actuals institucions per a governar el territori?” Amb EMILI ALTUR (Regidor de l’Ajuntament de Burjassot i diputat de la Diputació Provincial de València), JOAN RIBÓ (Regidor de l’Ajuntament de València) i ENRIC CARBONELL (Regidor de l’ajuntament de Rafelbunyol i Vice-president de la Mancomunitat de l’Horta Nord). Modera: PEPA CHESA (Expresidenta de la Mancomunitat de La Safor i sòcia de l’ACV Tirant lo Blanc)

20’30 hores:
Acte de recepció dels nous socis de 2013 del Tirant. Tast de cerveses valencianes

DISSABTE 14

11 hores: Presentació del document de treball de la Fundació Nexe, #demos4: “Una nova planta per als valencians” A càrrec de l’autor, ANDRÉS BOIX, professor de dret administratiu de la Universitat de València. Presenta: VICENT FLOR , director acadèmic de la Fundació Nexe.

11’45 hores: Pausa.

12 hores: Taula rodona. “Les propostes i crítiques davant el projecte de llei de reforma de
l’administració local” amb ANDRÉS BOIX (Professor de dret administratiu de la Universitat de València), RAFAEL CLIMENT (Alcalde de Muro i representant de Compromís en la Fed. Valenciana de Municipis i Províncies), ANTONIO MONTIEL (Secretari d’Ajuntament i professor de Ciència Política i de l’Administració de la Universitat de València) i JOSE ANTONIO REDORAT (Secretari gral. de la Fed. Valenciana de Municipis i Províncies). Modera: VICENT GUILLAMON (Secretari, interventor i tresorer d’adm. local en excedència i soci del Tirant).

14 hores: Dinar.

16’30 hores: Panell d’experiències d’innovació en la política municipal. Modera: ALFRED GINER (Regidor de l’Ajt. de Vilallonga i soci del Tirant.

18 hores: Taula redona: “Els ajuntaments com instrument al servei de la qualitat de vida, el progrés i la custòdia del territori. Què fem amb els petits municipis?” amb MANUEL CIVERA (Alcalde de Les Alcubles), CARLES RODRIGO (Geògraf i Tècnic en desenvolupament local) i MARIA TERESA MONTANER SORIA, Comissió Executiva Nacional FSP-UGT-PV Secretaria de Política Sindical ; Presidenta de la Junta de Personal de l’Ajuntament de València. MARIA PAZ GARCÍA CUPERTINO, Comissió Executiva Nacional FSP-UGT-PV Secretaria de Moviments Socials ; Presidenta de la Junta de Personal de l’Ajuntament de Xirivella. Modera: RICARD BARBERÀ (Regidor de l’Ajuntament de Xirivella i soci del Tirant)

19’30 hores: Col·loqui amb el diputat al Congrés JOAN BALDOVÍ sobre el projecte de llei de reforma de l’administració local. Modera: JESÚS PLA (Alcalde d’Agullent i soci del Tirant)

20’30 hores: Cloenda a càrrec de la Presidenta del Tirant, NATHALIE TORRES

21’00 hores: sopar i actuació d’EUGENI ALEMANY

Des d’ací pots accedir a l’esdeveniment en  Facebook