#TirantEnXarxa: Pa i Roses de Cendra Gràfica Coop V

#TirantEnXarxa: Pa i Roses de Cendra Gràfica Coop V

Misscomadres i Ubeefe formen Cendra Gràfica Coop V i volen dur a terme una campanya de producció tèxtil social, transformadora i cooperativa. És una campanya entre Xàtiva i Granada per poder produir roba de la forma més justa i local.

 

Aquest projecte tèxtil sostenible es fa amb cotó andalús, filat i teixit a Catalunya, confeccionat a Canals i Xàtiva i estampat a Granada.  I, amb tot, tenen el compromís de donar una solució alternativa per a poder produir i vestir acord a uns valors transformadors, sostenibles i feministes, basat en una cadena de producció que, a més, genere treball just a col·lectius vulnerables i les persones que ja treballen al sector.

Aquest projecte naix sota un model cooperatiu d’economia social i solidària. Els objectius del taller social són: facilitar l’accés a un lloc de treball digne a col·lectius vulnerables; formar en l’ofici de la confecció, estampació, reciclatge i upcycling; aprendre a treballar i cooperar en equip; fomentar l’autonomia i emancipació i crear vincles amb la comunitat i amb entitats socials.

Però no sols aquests son objectius del projecte Pa i Roses, també ho són:

  • Disminuri l’impacte negatiu generat al medi ambient
  • Contribuir a la difusió d’un model tèxtil sostenible i inclusiu
  • Donar una solució alternativa per poder produir i vestir acord a uns valors transformadors, sostenible i feministes
  • Fomentar i impulsar la relocalització tèxtil utilitzant materials i producció local
  • Potenciar l’economia social i solidària intercooperant amb altres projectes
  • Fomentar la transparència i la traçabilitat visibilitzant un sistema de treball i producció amb condicions laborals dignes i justes
  • Crear una comunitat social, sostenible i conscienciada.
  • Fomentar una xarxa de consum crític que cause menor impacte mediambiental

En aquest objectiu, a Cendra Gràfica Coop a més els acompanyen amigues i companyes de diferents associacions com Som Llar, Desestigma o la Gent de la Consolació.

Si vols més informació sobre aquesta campanya, accedeix a la pàgina clicant ací.

A més, #TirantEnXarxa inclou altres projectes d’entitats amigues que necessiten també la col·laboració de tots i totes. Informa’t clicant ací.