#TirantEnXarxa: Mural Sonor d’Acció Cultural del País Valencià

#TirantEnXarxa: Mural Sonor d’Acció Cultural del País Valencià

Acció Cultural del País Valencià suma, enguany, 50 anys d’activitat, des del seu naixement l’any 1971. Volen celebrar el camí recorregut i el futur esperançador unint grans veus que canten en valencià: Mural Sonor.

 

Mural Sonor és un repàs a tota la música feta en valencià fins l’actualitat i, comptarà, amb quatre àlbums que acolliran més de cinquanta cançons agrupades per estils. Aquests quatre àlbums plens de la nostra història, cultura i, en definitiva, de la nostra música, compta amb molts dels referents de l’escena musical valenciana. Aquest projecte està obert a la col·laboració de tots i totes fins al 20 de juny de 2021

 

Un àlbum inclourà música tradicional valenciana, un altre la música festiva, també la cançó i el pop-rock:

Arrel és el primer dels àlbums i es dedica a la música tradicional, amb viatge per les comarques a través de cants i poemes i conduït per Miquel Gil i Noelia Llorens, Titana, per representar generacions diferents i fer-nos reviure el cançoner tradicional.

 

Carrer serà el segon dels quatre àlbums i acollirà la música festiva, amb estils d’esperit alegre i combatiu a càrrec de No Falla, un grup que estarà format per Bàrbara López, de Mafalda; Anna Millo, de The Dance Crashers; Clara Calvo, de Candela Roots; Pau Camps i Josep Bolufer, d’Smoking Souls; Jota Terranegra, de Funkiwis; Andreu Ferre i Joan Mayor, d’El Diluvi; Lucia Bisquert, de Sedajazz i Nina Dinamita i la Swing Milicia; i Tània Camacho, de Freak Fandango Orchestra.

 

Pell, el tercer àlbum, reflectirà la cançó a través de Borja Penalba i Mireia Vives. Ens faran viatjar des de Raimon fins a Clara Andrés, junt amb vora una trentena de noms.

 

Veta, quart i últim àlbum, anirà dedicat al pop-rock en valencià de la mà de Tardor i May Ibáñez i, a més, és un potent treball musical per dotar de visibilitat a molts dels artistes que no l’aconseguiren al seu moment però que són llavor de la nostra història i cultura com a poble.

 

Si voleu més informació sobre aquest projecte musical per celebrar els 50 anys d’ACPV o si us agradaria col·laborar amb aquest, podeu accedir a la pàgina del projecte clicant ací, on trobareu totes les possibilitats de donacions per ser mecenes d’aquest projecte tan bonic.

Al nostre web podreu trobar altres projectes que necessiten de la col·laboració, cliqueu ací.