#TirantEnXarxa: Instal·lació solar per al reg del Mas del Fondo de Terra i Xufa

#TirantEnXarxa: Instal·lació solar per al reg del Mas del Fondo de Terra i Xufa

Terra i Xufa proposa que les vint-i-dues hectàrees d’horta del Mas del Fondo compten amb 114 plaques solars fotovoltaiques per tal d’accionar la bomba del pou i accelerar, d’aquesta manera, la transició ecològica en la seua producció. Actualment es reguen amb energia elèctrica convencional.

 

 

Els objectius que es proposa Terra i Xufa amb aquest projecte són:

  • Aconseguir regar amb energia neta i verda, disminuint l’empremta de carboni
  • Guanyar independència davant de les pujades del mercat energètic i, al temps, no haver de repercutir estes pujades en el cost de la producció.
  • Guanyar eficiència podent regar de dia, la qual cosa els permetrà detectar fugues i reparar-les ràpidament
  • Ampliar la producció als mesos d’estiu que, tot i que és quan més necessitat de reg hi ha, actualment és l’època amb l’energia elèctrica més cara.

És un projecte important que necessita la col·laboració de tots i totes, especialment les consumidores, amb l’objectiu de cuidar l’entorn amb models de producció alimentària més respectuosos i procurar la pervivència a les futures generacions.

Si vols col·laborar amb el projecte, accedeix a la seua pàgina de goteo. La primera ronda acaba el dia 1 de febrer, afanya’t i ajudem-los a fer possible este projecte.

#TirantEnXarxa reuneix molts més projectes ben interessants que requereixen la col·laboració de tots i totes. Informa’t clicant ací.