#TirantEnXarxa: Campanya per uns preus justos de Per l’horta

#TirantEnXarxa: Campanya per uns preus justos de Per l’horta

Amb més d’una desena d’entitats, Per l’horta,  ha posat en marxa una campanya per a fomentar els preus justos a l’horta.

Entre les entitats que signen la campanya es troba Acció Ecologista-Agró, l’Associació Valenciana d’Agricultors, la Coordinadora Camperola del País Valencià, el Centro de Estudios Rurales y de Agricultura Internacional, Ecologistes en Acció, la Fundació Assut, Greenpeace, Justícia Alimentària, La Unió de Llauradors i Ramaders, Mundubat, Pagesos GPS Grup de Pagesos Sonats, Taula per la Partida i la Unión de Pequeños Agricultores y Ganaderos.

La campanya posa en el punt de mira els baixos preus de venda que són, a hores d’ara, una de les principals amenaces per a l’horta de València i, en general, l’agricultura valenciana.

La defensa de l’horta ha d’anar acompanyada, a més, de la protecció del camperolat a través d’una remuneració justa pel seu treball i per les seues collites: ingressos dignes i regulars per assegurar el relleu generacional, com també per a poder garantir la protecció del territori  agrari.

Per tant, entre les principals reivindicacions, es troba que les administracions i grans superfícies actuen amb justícia, que les botigues i supermercats aposten per productes de proximitat i, al temps, afavorir l’accés al consum de proximitat amb etiquetatges, venda directa, promoció de mercats municipals, etcètera.

Clicant ací podeu accedir i descarregar-vos el manifest complet. A més, podràs trobar més informació sobre la campanya accedint al web de Per l’horta.

Si voleu consultar altres projectes de #TirantEnXarxa podeu accedir al nostre web.