#TirantEnXarxa. Concurs d’Innovació per a la Transició Energètica de Som Energia i Coop57

#TirantEnXarxa. Concurs d’Innovació per a la Transició Energètica de Som Energia i Coop57

A Som Energia i Coop57 tenen un compromís pel canvi de model energètic i social. És per això que han organitzat el Germinador Social, un concurs per estimular la creació de models socials innovadors amb l’objectiu de promoure nous agents locals per a la transició energètica.

En aquesta edició el concurs es centra en tres modalitats:

  • Comunitats Energètiques: projectes que tenen com a objectiu impulsar l’aparició d’una comunitat de persones que, a través d’una participació oberta i col·laborativa, pugui emprendre les accions necessàries per aconseguir gestionar els recursos energètics a nivell local d’una manera justa, eficient i sostenible.
  • Pobresa Energètica: projectes que tenen com a objectiu mitigar les causes i conseqüències, estructurals i contextuals, de la pobresa energètica (dificultat de pagar una quantitat d’energia suficient per satisfer les necessitats domèstiques).
  • Transició energètica: projectes que tenen com a objectiu caminar cap un model energètic renovable, descentralitzat, en mans de la ciutadania i arrelat al territori; fomentant un impacte positiu en la generació, gestió i ús de l’energia.

En aquesta edició es manté la votació popular, a través de la qual es decidiran els projectes guanyadors, potenciant així el suport social territorial als projectes i el treball en xarxa a nivell local.

Si estàs desenvolupant o tens ganes de desenvolupar un projecte dins l’economia social i solidària en un d’aquests dos àmbits, aquest concurs és per a tu!

 

Qui es pot presentar?

Este concurs està obert a iniciatives dins el territori espanyol que siguen de recent creació (projectes amb menys de tres anys de vida) i/o aquelles, ja existents, que inicien una nova línia d’activitat dins de l’organització. Es poden presentar les següents formes jurídiques vinculades a l’economia social i solidària: cooperatives, societats laborals, mutualitats, empreses d’inserció, centres especials de treball, societats agràries de transformació, associacions, fundacions i comunitats de muntanya.

 

Addicionalment, s’acceptaran projectes embrionaris, encara sense forma jurídica o en procés de constitució, emmarcats en els principis de l’Economia Social i Solidària.

 

Quins son els terminis?

  • Fase 1, presentació de projectes: del 25 de maig fins al 3 de juliol
  • Fase 2, validació i publicació dels projectes presentats: del 4 de juliol al 14 de setembre
  • Fase 3, votació popular dels projectes validats: del 15 de setembre al 9 d’octubre
  • Fase 4, publicació dels projectes guanyadors i entrega de premis: octubre/novembre 2022 (data a determinar)

Si vols consultar tota la informació dels requisits, terminis i criteris, pots accedir a les bases.

A més a més, al web del Germinador Social pots trobar tota la informació relativa al concurs.