S’ha obert el procés per a les proves de certificació en valencià de les EOI

S’ha obert el procés per a les proves de certificació en valencià de les EOI

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport obre el dia 25 de febrer la inscripció a les proves de certificació en valencià de les escoles oficials d’idiomes (EOI). El procés de matriculació serà telemàtic i es desenvoluparà en dues fases. La primera fase permetrà la inscripció a l’alumnat oficial de les EOI des del 25 de febrer fins a les 23:59h del 4 de març de 2021, accedint a aquest enllaç. La segona fase serà per a l’alumnat lliure, aquests es podran matriculan des de les 10h del 5 de març fins a les 23:59h del dia 11, amb l’enllaç accessible ací.

Els llistats provisionals d’admesos i exclosos, per a l’alumnat lliure i oficial, es podran consultar el 29 de març. Es podran presentar al·legacions fins al 13 d’abril i el dia 19 es publicaran els llistats definitius.

El calendari de les proves orals l’establirà i difondrà cada escola oficial d’idiomes.

Les proves unificades de coneixements de valencià en aquesta convocatòria s’obrin per al nivell B1, B2, C1 i C2. El calendari de les proves escrites per a cadascun dels nivells, així com la informació relativa a les dates d’inscripció i matrícula telemàtica el podeu consultar en el portal web de les escoles oficials d’idiomes.

Aquestes proves són les mateixes per a totes les persones aspirants i es realitzen al mateix temps en totes les EOI que les convoque. Consten de sis activitats: quatre escrites (comprensió de textos escrits, comprensió de textos orals, mediació escrita, producció i coproducció de textos escrits) i dos orals (producció i coproducció orals i mediació oral).

Donada a la situació sanitària que travessem, recordem que tant les proves orals com les escrites poden ser ajornades o experimentar variacions. Els centres podran, a més, convocar a l’alumnat de manera escalonada, us recomanem estar pendents de qualsevol modificació o variació dels dies i hores establides.

Per a més informació, accediu a aquest enllaç.