S’ha obert el procés per a les proves de certificació en valencià de les EOI 2022

S’ha obert el procés per a les proves de certificació en valencià de les EOI 2022

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha obert la inscripció a les proves de certificació en valencià de les escoles oficials d’idiomes (EOI). El procés de matriculació serà telemàtic i es desenvoluparà en dues fases. La primera fase permetrà la inscripció a l’alumnat oficial de les EOI des del 21 de febrer de 2022 fins a les 23:59h del del dia 28, accedint a aquest enllaç.

La segona fase serà per a l’alumnat lliure. Aquests es podran matricular a les proves per al nivell B1, des de les 10h del 28 de febrer fins a les 10h del dia 1 de març de 2022 o fins que s’esgoten els torns; per al nivell B2, des de les 10h del 1 de març de 2022 fins a les 10h del dia 2 o fins que s’esgoten els torns; per al nivell C1, des de les 10h del 2 de març fins a les 10h del dia 3 o fins que s’esgoten els torns; i, per al nivell C2, des de les 10h del 3 de març fins a les 10h del dia 4 o fins que s’esgoten els torns; amb l’enllaç accessible ací.

Els llistats provisionals d’admesos i exclosos, per a l’alumnat lliure i oficial, es podran consultar el 21 de març. Es podran presentar al·legacions fins al dia 29 i el 5 d’abril es publicaran els llistats definitius.

El calendari de les proves orals l’establirà i difondrà cada escola oficial d’idiomes.

Les proves unificades de coneixements de valencià en aquesta convocatòria s’obrin per als nivells B1, B2, C1 i C2. El calendari de les proves escrites per a cadascun dels nivells, així com la informació relativa a les dates d’inscripció i matrícula telemàtica el podeu consultar en el portal web de les escoles oficials d’idiomes.

Aquestes proves són les mateixes per a totes les persones aspirants i es realitzen al mateix temps en totes les EOI que les convoquen. Consten de sis activitats: quatre escrites (comprensió de textos escrits, comprensió de textos orals, mediació escrita, producció i coproducció de textos escrits) i dos orals (producció i coproducció orals i mediació oral).

Donada a la situació sanitària que travessem, recordem que tant les proves orals com les escrites poden ser ajornades o experimentar variacions. Els centres podran, a més, convocar a l’alumnat de manera escalonada, us recomanem estar pendents de qualsevol modificació o variació dels dies i hores establides.

Per a més informació, accediu a aquest enllaç.

També teniu tota la informació detallada a la resolució del 14 de febrer de 2022, trobareu el procediment de matriculació, calendaris i períodes i tots els detalls de rellevància per als vostres exàmens.