Presentació a Castelló de “La desfeta del sistema financer valencià”

Presentació a Castelló de “La desfeta del sistema financer valencià”

El proper dimarts 7 de juny la Fundació Nexe i l’ACV Tirant lo Blanc, amb la col·laboració de la Universitat Jaume I de Castelló i La Nau – Centre Cultural Valencià, organitzem la presentació de l’últim llibre de Joan Ramon Sanchis i Palacio, «La desfeta del sistema financer valencià.

Crònica d’una mort anunciada». La presentació tindrà lloc a les 19h de la vesprada a la Llotja del Cànem i comptarà amb la presència de l’autor i d’Enric Nomdedéu, Vicealcalde de Castelló.

La desaparició de la major part del Sistema Bancari i Financer Valencià s’explica com la crònica d’una mort anunciada, resultat d’un full de ruta pactat entre polítics i banquers de dins i fora de València. La politització de les caixes d’estalvis primer, i la mala gestió del risc creditici d’aquestes entitats després, finançant a constructors i promotors immobiliaris, grans projectes i obres faraòniques que a la llarga han resultat un fracàs, han marcat el ritme amb què s’ha anat desfent el nostre sistema bancari. Alhora que aquests mateixos polítics i banquers se’n beneficiaven econòmicament d’aquest procés amb el cobrament de salaris, dietes, comissions i indemnitzacions milionàries. Mentre els ciutadans han vist perdre el seu poder adquisitiu amb la baixada dels salaris i les retallades en serveis públics (educació, sanitat i serveis socials), les oligarquies financeres i els polítics adscrits a les màfies de la corrupció han anat augmentant els patrimonis personals sense cap mena de rubor ni vergonya.

L’obra la publica l’Editorial Vincle i amb ella inaugura la seua nova col·lecció «Panorama», que abordarà temes d’actualitat tant en l’àmbit de l’economia com de la sociologia i la política.

Joan Ramon Sanchis i Palacio és catedràtic de la Facultat d’Economia de la Universitat de València i Consultor estratègic especialitzat en Administració i Direcció d’Empreses Cooperatives i d’Economia Social. També és Director d’IUDESCOOP, Director del Màster Universitari en Economia Social de la Universitat de València i autor, entre altres, de: «Emprendimiento, economia social y empleo», «La banca que necesitamos», i «¿Es possible un mundo sin bancos?».

Presentació_ladesfeta02