Les Jornades pel Patrimoni Valencià ja tenen web

Les Jornades pel Patrimoni Valencià ja tenen web

L’Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc ha llançat una campanya per celebrar les “Jornades del Patrimoni Valencià”. El projecte està ideat al caliu de les Jornades Europees del Patrimoni impulsades pel Consell d’Europa el 1991 que es celebren anualment la darrera quinzena de setembre.

PatrimoniValencia600x350

La iniciativa vol posar en valor el ric tresor patrimonial valencià així com incentivar la celebració d’actes a les nostres comarques. Així, l’objectiu passa per impulsar una marca unitària per tal de donar aixopluc a totes les activitats que a propòsit de les Jornades del Patrimoni Europeu s’hi vulguen organitzar al territori valencià per part de diversos agents.

Aquestes activitats són recopilades i classificades al webwww.patrimonivalencia.com que serà amplament difós a les xarxes socials i als mitjans de comunicació per donar a conèixer l’oferta diversa del nostre patrimoni. Les activitats, totes de caràcter gratuït són organitzades per institucions, entitats o empreses, relacionades amb el patrimoni tant en la seua vessant material com immaterial.

Així en la primera edició d’esta iniciativa que pretén consolidar-se i crèixer els pròxims anys, destaquen activitats com el concert de cançó popular de Pep Botifarra amb la banda d’Agullent a Carrícola (La Vall d’Albaida), les visites a l’arquitectura de pedra seca a Vilafranca (Els Ports) i a les oliveres mil·lenàries de les rodalies de  Xert (Baix Maestrat), la passejada per la història de Sagunt (Camp de Morvedre) o diversos recorreguts per la història a la Ciutat de València incloent activitats especialment orientades per al públic infantil.

Les activitats tindran lloc la segona quinzena de setembre i el catàleg està encara obert a l’admissió de noves propostes que poden ser fàcilment indexades des de la mateixa web de la iniciativa.

Amb aquesta campanya , l’ACV Tirant lo Blanc – entitat valencianista que porta 23 anys de treball cívic i pluridisciplinari – vol diversificar un poc més així la seua aposta per la recuperació de la consciència col·lectiva del poble valencià.