Les llengües a l’ensenyament i l’infrafinançament centren les dues últimes sessions del XI Seminari Debat d’Idees Valencianistes

Les llengües a l’ensenyament i l’infrafinançament centren les dues últimes sessions del XI Seminari Debat d’Idees Valencianistes

El XI Seminari valencianista va continuar els dies 10 i 11 de maig a Castelló i València amb debats al voltant de les llengües de l’ensenyament al País Valencià i el deute històric, respectivament.

El Menador Espai Cultural de Castelló va ser l’encarregat d’acollir la presentació del #Demos10 editat per la Fundació Nexe “Poder i Llengua: les llengües de l’ensenyament al País Valencià” el dimecres 10 de maig, En la jornada hi van participar els autors del llibre i professors de la Universitat de València, Vicenta Tasa i Anselm Bodoque, a més del regidor de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia. La taula la va moderar el soci de l’ACV Tirant lo Blanc Jordi Tàrrega, qui va conduir un debat centrat en la necessitat de normalitzar l’ensenyament en valencià i també en les polítiques de multilingüisme que des del govern valencià s’han portat o es porten a terme en l’àmbit educatiu.

El deute històric valencià i l’infrafinançament van ser els protagonistes de l’última sessió del Seminari, celebrada el dijous 11 de maig a l’Espai Cultural de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València. Joan Sanchis, economista i soci del Tirant, va exposar la ponència “Crònica d’un frau: el deute històric valencià”, en la qual va explicar en què consisteix el deute, l’evolució d’aquest en els darrers anys, així com la justificació del reclam per tal de recuperar-lo per part de la ciutadania valenciana.

Gonçal Grau, president de l’ACV  Tirant lo Blanc, va presentar l’acte i va exposar la campanya “Jo reivindique el #DeuteHistòricValencià” que està portant a terme l’entitat per fer visible les millores que podrien suposar per als valencians i valencianes la recuperació d’aquesta part del deute. La jornada va concloure amb l’actuació del cantant Pau Alabajos.

Pau Alabajos - #semival17