‘L’endeutament dels ajuntaments valencians i les retallades a l’autonomia local a la UPV

‘L’endeutament dels ajuntaments valencians i les retallades a l’autonomia local a la UPV

El pròxim dijous 14 de maig presentarem a la Facultat d’ADE de la UPV el quadern #AgoraNexe2 de Rafael Beneyto per a la Fundació Nexe.

agoranexe2tarjaUPV

L’acte tindrà lloc a les 12:30 hores, al Saló de Graus de la Facultat d’Administració i Direcció d’Empreses de la UPV (Edifici 7J -2a planta) i junt a l’analista financer i autor del document Rafael Beneyto intervindrà Agustí Romero, professor de la Universitat Politècnica de València.

‘L’endeutament dels ajuntaments valencians i les retallades a l’autonomia local (2010-2013)’, #AgoraNexe2

Els ajuntaments han estat l’administració pública més maltractada pel desenvolupament de l’organització politicoadministrativa de l’Estat espanyol. No s’han respectat els principis d’autonomia local, subsidiarietat i suficiència financera, i amb l’excusa de l’estabilitat pressupostària i la sostenibilitat financera se’ls ha limitat moltíssim la capacitat de gestionar els assumptes públics i s’ha posat en perill el sistema de prestació dels serveis municipals.

El govern d’Espanya ha apostat per una reducció de l’estat del benestar mitjançant la recentralització politicoadministrativa i una limitació de l’autonomia local. Però els ajuntaments valencians han demostrat que no són cap problema per a complir el pacte d’estabilitat i creixement amb la Unió Europea.

Podeu descarregar el document en PDF o adquirir-ho en paper des d’ací. 

.