L’ACV Tirant lo Blanc visita la Festa de la Carxofa i els Tresors Arqueològics de Benicarló

L’ACV Tirant lo Blanc visita la Festa de la Carxofa i els Tresors Arqueològics de Benicarló

El passat dissabte 25 de febrer una quinzena de socis i sòcies de l’entitat vam visitar Benicarló amb un doble objectiu, gaudir d’un menú degustació amb la carxofa com a ingredient central i conéixer les restes de la cultura ibera amb què compta aquesta població del Baix Maestrat.

L’activitat, inclosa en el cicle #ConéixerElPaís, va començar a les 11 del matí amb la visita guiada al poblat iber del Puig de la Nau. El poblat destaca per ser un dels primers llocs on s’ha constatat l’existència en el món iber de construccions de més d’una alçada.

Visita_poblats_ibers

Benicarlo

A les 14 h els membres de l’expedició vam gaudir d’un menú degustació amb la carxofa com a ingredient estrella, en el Restaurant Rosi. Aquests menús degustació s’ofereixen en diversos establiments de la ciutat, en el marc de la Festa de la Carxofa de Benicarló, celebració que té lloc tots els anys entre gener i febrer, en ser aquesta verdura tan saludable producte amb Denominació d’Origen d’aquesta ciutat.

Després de dinar i de gaudir d’una passejada per la línia de costa de la població, els socis i sòcies participants de l’activitat, es van desplaçar al Centre Cultural Convent de Sant Francesc – MUCBE de Benicarló. De nou vam comptar amb una visita guiada a aquesta instal·lació, que consta amb una exposició permanent sobre els ibers, de manera que vam complementar la visita a les restes arqueològiques del matí. El MUCBE compta també amb altres exposicions temporals, així com de l’interés de ser l’edifici un antic convent franciscà del segle XVIII.

Dinar_carxofa MUCBE

Finalitzada aquesta visita, vam tindre temps encara de passejar pels carrerons del casc antic d’aquesta ciutat del nord del país, i veure alguns edificis destacables com l’actual seu de l’Ajuntament, coneguda com la «casa de la Baronessa», l’església de Sant Bartomeu o l’antiga presó, entre d’altres.

Els participants vam gaudir d’un dia amb una meteorologia envejable, un dinar fantàstic i una oferta històrica i cultural complementària molt interessant. Des de l’organització de l’activitat volem agrair al personal i responsables del MUCBE de Benicarló per l’atenció rebuda.

Raül Burriel, soci i membre del Consell Nacional de l’ACV Tirant lo Blanc

IMG-20170225-WA0003