L’ACV Tirant lo Blanc signa un conveni amb PilotaVeu per a la promoció de la pilota valenciana

L’ACV Tirant lo Blanc signa un conveni amb PilotaVeu per a la promoció de la pilota valenciana

El president de l’Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc, Gonçal Grau i Muedra, ha signat un conveni amb el coordinador del diari digital de pilota valenciana PilotaVeu, Ricard Sentandreu, per potenciar de manera conjunta l’esport autòcton dels valencians que, malgrat formar part del nostre patrimoni cultura i la seua implantació territorial, és un esport poc conegut entre els valencians i valencianes.

Ambdues entitats compartim la idea que és necessària la promoció, difusió i defensa de la pilota valenciana, i amb aquest acord mostrem la nostra voluntat per col·laborar en activitats relacionades amb aquest objectiu. Així, fixem les bases per a la participació en projectes conjunts que situen la pilota valenciana en el lloc que es mereix a la nostra societat.

IMG-20170118-WA0007

Amb la formalització d’aquest conveni es reafirma el nostre compromís per difondre el coneixement de l’origen, la història, l’evolució i les figures rellevants de la pilota valenciana. A més, ens comprometem a donar a conéixer les diverses modalitats existents d’aquest esport, així com a promoure la seua pràctica en la societat valenciana. La finalitat de l’ACV Tirant lo Blanc i de PilotaVeu és també fomentar l’ús del valencià en l’àmbit d’aquest esport, un esport que a més ajuda a vertebrar territorialment el País Valencià i fomenta el coneixement i les relacions entre les comarques valencianes.

PilotaVeu va nàixer el 9 d’octubre de 2014 de la mà d’Edicions LVPV a través del portal www.pilotaveu.com, un diari digital que té l’objectiu de donar a conéixer l’actualitat de la pilota valenciana d’una manera plural, objectiva i en valencià, i ser nexe d’unió informatiu de tot el món de la pilota.

IMG-20170118-WA0013