L’ACV Tirant lo Blanc renova el seu Consell Nacional

L’ACV Tirant lo Blanc renova el seu Consell Nacional

L’Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc ha renovat el seu Consell Nacional en l’Assemblea General Ordinària celebrada hui al Centre Octubre de Cultura Contemporània de València.

El nou òrgan coordinador de l’entitat ha quedat composat per persones amb perfils i edats Nou Consell Nacional ACV Tirant lo Blancdiferents que conformaven l’únic equip de gestió que ha presentat candidatura. Gonçal Grau, Amadeu Mezquida i Joan Antoni Ginés han estat triats per a President, Secretari General i Tresorer, respectivament, un equip multidisciplinar que es completa amb vocals experimentats en la gestió de l’associació i d’altres més joves. Gonçal Grau i Joan Antoni Ginés formen part del Tirant des dels seus inicis i ja han ocupat amb anterioritat càrrecs de rellevància. Amadeu Mezquida representa la part més jove de l’associació i és la primera vegada que formarà part del Consell Nacional.

El Pla d’Actuació amb què s’ha presentat el nou equip marcarà la direcció de l’associació en els propers anys, conjuntament amb el Pla Estratègic aprovat hui per l’Assemblea i que tindrà vigència fins l’any 2020. Així, es pretén que l’ACV Tirant lo Blanc continue sent un referent com a generador d’idees valencianistes, tot potenciant-se com escola de formació i apropant-se a les noves generacions a través d’una oferta formativa atractiva i multidisciplinar. Amadeu Mezquida, Secretari General, ha apuntat que “el Tirant ha arribat a la seua maduresa” i que ara s’inicia “una nova etapa en què hi ha una barreja intergeneracional i en la qual la formació serà la punta de llança”.

L’associació vol continuar sent “l’entitat de referència en la formació i dinamització de persones amb vocació valencianista”, i té la voluntat “d’influir en la nostra societat i fer que el nostre missatge arribe a més àmbits de la mateixa”. Després d’haver consolidat tant l’associació com la Fundació Nexe com a laboratori d’idees del valencianisme, ara es pretén aprofundir en el paper d’altaveu i difusor d’aquestes idees. El Pla d’Actuació també posa èmfasi en la implantació i la dinamització, i marca com una de les seues principals fites l’apropament del valencianisme a nous sectors. Mezquida ha apuntat que aposten per “un Tirant més obert, que escolte les idees dels valencians i les valencianes i els ajude a desenvolupar-les”.