L’ACV Tirant lo Blanc reclama un finançament just per al País Valencià

L’ACV Tirant lo Blanc reclama un finançament just per al País Valencià

Resolució aprovada a l’Assemblea General Ordinària de l’ACV Tirant lo Blanc, 7 de març de 2020, sobre el model de finançament del País Valencià

Des del Tirant reivindiquem a les institucions valencianes que exigisquen amb contundència el compliment de l’acord programàtic adquirit pel nou Govern d’Espanya de presentar i aprovar un nou model de finançament autonòmic que, ara sí definitivament, siga realment just amb els drets de les valencianes i els valencians.

La manca de recursos contínua, any rere any, ha suposat una pèrdua d’oportunitats per a la societat i l’economia valenciana de millorar la nostra situació i assegurar-nos un benestar social sense complicacions en el futur. El sistema de finançament actual ha demostrat ser insuficient, fins i tot, per a cobrir despeses de serveis públics de primera necessitat com són la sanitat, l’educació o les polítiques inclusives.

Al mateix temps, com a conseqüència, les possibilitats d’inversions estratègiques de futur per a oferir oportunitats a totes les persones que vivim al País Valencià i millorar la nostra qualitat de vida no han estat viables. Per exemple, un canvi de model productiu cap a una economia més sostenible, una protecció mediambiental adequada dels nostres recursos naturals, ajudes al desenvolupament rural com a factor clau de cohesió territorial o d’altres.

A més a més, aquest greuge històric acumulat any rere any ens ha obligat a contraure un deute il•legítim i desproporcionat que hauria de ser condonat pel govern d’Espanya.
Les valencianes i els valencians ens mereixem un tracte just per part de l’estat espanyol tant a l’hora de rebre el finançament que ens pertoca com les inversions en infraestructures necessàries.

Malgrat tot, la bona gestió dels recursos disponibles realitzada pel govern del Botànic ha aconseguit millorar la situació pèssima que arrossegàvem. De ben segur, que una gestió directa per part del govern de la Generalitat de les aportacions econòmiques generades des del País Valencià a l’estat espanyol seria molt més eficient i encertada, ja que la proximitat permet un millor coneixement de les necessitats reals de les valencianes i els valencians.