L’ACV Tirant lo Blanc rebutja la judicialització de la normalització del valencià a l’Educació

L’ACV Tirant lo Blanc rebutja la judicialització de la normalització del valencià a l’Educació

L’Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc manifesta una disconformitat total amb la decisió presa pel Tribunal Superior de Justícia de suspendre cautelarment el Decret del Plurilingüisme arran d’un recurs presentat pel PP de la Diputació d’Alacant. Des de l’entitat, mostrem el nostre rebuig a la judicialització d’una qüestió tan important per a la normalització lingüística com ho és la regulació de l’ensenyament en valencià.

A més, insistim en què aquesta decisió ve motivada per una voluntat de conflictivitzar el desenvolupament del Decret i entorpir el procés de la seua aplicació, amb la intenció última d’evitar la cohesió social i lingüística al País Valencià i la normalització d’una llengua minoritzada. Un clar rebuig, d’altra banda, cap a la diversitat lingüística i cultural i el multilingüisme, tot de la mà del foment dels prejudicis lingüístics i de la batalla lingüística fomentada pel Partit Popular.

La resolució que ha emés el Tribunal de Justícia, a més, manca de fonamentació jurídica i s’ha desenvolupat en un exercici d’opacitat impropi d’un afer que afecta a milers de ciutadans i que perjudicarà l’escolaritat i l’aprenentatge de llengües de milers d’alumnes valencians. La normativa aplicada al Decret del plurilingüisme compleix la legalitat, perquè té una base pedagògica i jurídica, i compta amb l’aval del Consell Jurídic Consultiu, l’Advocacia de la Generalitat Valenciana i el Ministeri d’Educació. Encara més, el recurs contra el Decret el presenta una institució local que representa els municipis de les comarques d’Alacant, els quals no ostenten cap competència en el disseny i aplicació de les polítiques educatives del País Valencià.

Des de l’ACV Tirant lo Blanc volem mostrar el nostre suport a la Conselleria d’Educació i les persones que han treballat per aconseguir la normalització de la nostra llengua en l’àmbit Educatiu, quelcom bàsic per al futur d’una societat multilingüe i que respecte la diversitat.

tlb