L’ACV Tirant lo Blanc demana la inclusió de l’exigència de la competència lingüística a la nova llei de funció pública valenciana

L’ACV Tirant lo Blanc demana la inclusió de l’exigència de la competència lingüística a la nova llei de funció pública valenciana

Resolució aprovada a l’Assemblea General Ordinària de l’ACV Tirant lo Blanc, 28 de gener de 2017, sobre la competència lingüística a la nova llei de funció pública valenciana.

El passat 27 de desembre, representants de l’ACV Tirant lo Blanc i de la Fundació Nexe assistírem, per tal de mostrar el nostre suport, a la signatura d’un acord històric per la inclusió de l’exigència d’una competència lingüística suficient en valencià en la redacció de la nova llei de la funció pública valenciana. Aquest document, signat pels sindicats de treballadors majoritaris a l’administració valenciana (Intersindical, CCOO i UGT) representa un gran avanç per a la dignificació de la nostra llengua i un clar reconeixement del dret dels valencianoparlants a poder expressar-se i ser atesos en la seua llengua, ja que cap valencià o valenciana pot ser tractat com a estranger en la seua pròpia terra.

L’article sisé de l’Estatut d’autonomia reconeix el valencià com la nostra llengua pròpia i indica que serà la Generalitat Valenciana qui en garantirà l’ús normal i oficial. Així mateix, a l’apartat quatre diu que “ningú no podrà ser discriminat per raó de la seua llengua”. L’article seté de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià indica, a més a més, que el valencià, “com a llengua pròpia de la Comunitat Valenciana, ho és també de la Generalitat i de la seua Administració Pública, de l’Administració Local i de les altres Corporacions i Institucions Públiques dependents d’aquelles”.

Per tant, les Administracions Públiques valencianes han de ser un referent en l’ús de la nostra llengua i, concretament, han de garantir el dret dels administrats a dirigir-se i ser atesos en la llengua pròpia i oficial del nostre país, el valencià. Cal fomentar mesures justes que acaben amb la discriminació lingüística vers els valencianoparlants i asseguren la normalitat lingüística de les institucions públiques, fet que passa, inevitablement, pel coneixement de les treballadores i dels treballadors públics de les dues llengües oficials de l’Administració.

Per això, reclamem a la Generalitat Valenciana el respecte a l’acord signat pels sindicats i la inclusió de l’exigència de la competència lingüística directament en l’articulat de la nova llei de la funció pública.