La Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià convoca les proves de tots els nivells de valencià

La Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià convoca les proves de tots els nivells de valencià

El ple de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV), en reunió extraordinària el 24 de març, ha aprovat la convocatòria ordinària de les proves de tots els nivells de valencià per al 2021.

Les proves dels nivells A2B1 i C1, així com de llenguatges específics tindran lloc els dies 12, 19 i 26 de juny; mentre que per als nivells B2 i C2 les proves seran els dies 6, 13 i 20 de novembre. Per a les proves de C1 de valencià l’oferta inclou unes 14.000 places; el 2020, a causa de la pandèmia no es van convocar proves per al nivell C2, per la qual cosa enguany hi haurà més d’11.000 places per a aquest nivell.

 

Com es desenvoluparà la inscripció?

La inscripció, com ja es va fer a l’anterior convocatòria, serà telemàtica en el web de la JQCV. Els dies d’inscripció són diferents segons els nivells:
• Per a les proves de juny la inscripció tindrà lloc entre el 8 i el 15 d’abril.
• Per a les proves de novembre el termini d’inscripció serà entre l’1 i el 7 de setembre.

Ambdós terminis d’inscripció s’iniciaran a les 10.00 hores del primer dia i es tancaran a les 10.00 h de l’últim dia anunciat.

En la inscripció telemàtica, cada persona tindrà atorgat un nombre aleatori, que serà intransferible doncs anirà lligat al DNI o NIE de la persona aspirant. Cada persona, major de 16 anys, no podrà inscriure’s a més d’una prova.

Completant el formulari telemàtic de preinscripció, es generarà un justificant que incorporarà les dades de la persona aspirant, el nivell i la localitat seleccionats així com un número de sorteig. Un cop completada la inscripció, entre totes les sol·licituds registrades es determinarà a partir de quin número s’ha de formalitzar la matrícula – segons la capacitat de la seu i del nivell de la prova seleccionada-. El procediment d’assignació es farà mitjançant un sorteig informàtic.

El termini per a formalitzar la matrícula així com per al pagament de la taxa dels nivells A2B1 i C1, i de llenguatges específics serà del 28 d’abril al 5 de maig, ambdós inclosos. Per als nivells B2 i C2 es publicaran els terminis els pròxims mesos en el web de la JQCV.

Per a més informació sobre el procediment d’inscripció i matrícula cliqueu ací.

 

Calendari de les proves

Les proves es desenvoluparan en un dia o dos segons el nivell.

En els exàmens de juny, per al C1 la prova es realitzarà en dos dies, el 12 de juny es farà la primera prova (expressió i interacció oral), i el 26 de juny les tres àrees restants (comprensió escrita, estructures lingüístiques i expressió i interacció escrita). La prova del nivell B1 es farà el 19 de juny, i la del nivell A2 el 26 de juny.

En relació als exàmens de novembre, el C2 es farà en dos dies: el dia 6 de novembre la prova serà sobre l’àrea d’expressió i interacció oral, i el 20 de novembre la resta d’àrees, com són comprensió escrita, estructures lingüístiques i expressió i interacció escrita. La prova per al nivell B2 tindrà lloc el 13 de novembre.

Les proves dels certificats de capacitació tècnica es realitzaran al juny, en concret el dia 12 es durà a terme la de llenguatge administratiu; el 19 la de llenguatge en els mitjans de comunicació, i el 26 la de correcció de textos.

Ací podeu consultar més informació sobre el calendari de les proves.

 

Novetats en el repartiment de places

Les places s’adjudicaran per sorteig entre totes les persones inscrites, amb independència del dia i l’hora d’inscripció, així com de l’ordre en què s’haja dut a terme aquesta. És un mecanisme d’adjudicació nou que s’implementarà per primer cop. Amb aquesta mesura, segons la JQCV el que es vol és “afavorir la igualtat d’oportunitats entre totes les persones aspirants davant la limitació del volum de places que exigeix el compliment de les mesures de seguretat per la Covid-19”.

 

Atenció a les persones amb diversitat

Les persones aspirants amb diversitat funcional acreditada que sol·liciten mesures d’adaptació han d’especificar-ho en la matrícula i han d’adjuntar un “informe d’adaptació de temps o de mitjans”, expedit pels serveis competents en matèria de diversitat funcional de la Generalitat Valenciana, de les altres comunitats autònomes o de l’Estat.

 

Per a qualsevol informació addicional consulteu la pàgina web de la JQCV o bé accediu a aquest enllaç.