La Fundació Nexe publica “La Ciutat construïda” #Demos6

La Fundació Nexe publica “La Ciutat construïda” #Demos6

La Fundació Nexe  acaba d’editar el sisè dels seus llibres d’investigació i de divulgació amb perspectiva valenciana. El #demos6 porta per títol “La ciutat construïda. Del pla urbanístic al procés ciutadà.”

 

verkamidemos6BEl #demos6 és un treball multidisciplinar redactat per dos arquitectes, David Estal i Chema Segovia, i l’economista Ramon Marrades. El treball, que compta amb pròleg del professor de la Universitat de València Josep Sorribes, està dedicat a l’anàlisi d’un urbanisme participatiu i es podrà descarregar lliurement en la seua versió on-line a partir del dilluns 21 de juliol.

El quadern dedica especial atenció a les innovacions a l’hora d’implementar polítiques urbanes com ara l’aprofitament dels recursos existents, l’escala humana i la sostenibilitat econòmica i mediambiental, amb estratègies econòmiques i socials multidisciplinàries, propostes en positiu i elements de participació ciutadana. L’objectiu és fomentar polítiques públiques que intenten minimitzar els seus efectes externs negatius i teixir aliances entre agents i individus. I per exemplificar-ho el #demos6 exposa algunes practiques ideades i/o desenvolupades pels propis autors del document.

El quadern, que ha estat editat gràcies a la participació de més d’un centenar de mecenes en una campanya de micromecenatge a les xarxes , es podrà adquirir a un mòdic preu en la seua versió en paper I descarregar-se lliurement en PDF, i per primera vegada també en .epub per a e-books, des de la xarxa.

Demos, fulls de recerca i de divulgació és una col·lecció de documents de treball científics i tècnics que volen obrir debats i oferir propostes i respostes als reptes que té platejats la societat valenciana. El #demos6 arriba després d’altres cinc quaderns publicats per la Fundació Nexe. Els anteriors llibres han estat dedicats a l’anàlisi de la política lingüística valenciana, el finançament autonòmic, la regeneració democràtica, la reforma de les institucions o la bombolla immobiliària i com este, estan disponibles a la web de la fundació: www.fundacionexe.org/publicacions .