Es convoquen les proves de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià

Es convoquen les proves de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià

Segur que heu sentit dir que les identitats locals no tenen futur en un món globalitzat, que reivindicar-les hui és anar en contra del sentit de la història, i tal i pasqual. No vos cregueu res d’això: precisament en un món globalitzat és més necessari que mai que aquelles societats que volen prendre-hi part activa, i no limitar-se a patir les conseqüències de les decisions d’altres, prenguen consciència de si mateixes, s’organitzen, es reivindiquen, es projecten cap a fora.

I per als valencians, hi ha un dia molt especial per a fer això: el 9 d’Octubre, el nostre dia nacional. Un dia en què celebrem el nostre origen com a poble, com un Estat –un Regne– dins la vella Europa. I un dia en què reclamem el nostre dret a tindre un lloc, també, en l’Europa i el món de demà. Perquè som i volem ser valencians, del Sénia al Segura, tant si parlem habitualment la llengua del Tirant com si usem més la del Quijote. Valencians i universals, en tot cas.

Perquè no es tracta només de visibilitzar una identitat que és, encara, massa sovint arraconada. No: recordar i reivindicar el nostre lloc al món és la premissa perquè els valencians puguem treballar junts de manera eficaç per aconseguir eixe finançament just que ens és vital per a tindre l’estat de benestar (sanitat i dependència, educació, cultura…) que necessitem i mereixem; o per a donar un nou impuls a la nostra economia; o per a fer realitat d’una vegada les infraestructures mil voltes reclamades; o per a recuperar uns mitjans de comunicació que retornen plenament el nostre país i la nostra societat al segle xxi, d’on ens van voler expulsar en deixar-nos sense mitjans audiovisuals públics. En definitiva: per a traure partit de veritat al nostre autogovern i a la nostra democràcia. Per a fer-los realment operatius i útils, i oferir així a tots els valencians un futur millor i més digne.

És per tot això que els membres de l’ACV Tirant lo Blanc estarem presents de matí en la Processó Cívica del 9 d’Octubre a la ciutat de València, i animem tota la societat valenciana a participar-hi. Omplim de nou els carrers del nostre cap i casal d’il·lusió i esperança, com l’any 1977! Valencians, empoderem-nos!

Processó Cívica – 9 d’Octubre de 1933