Enxarxades: debat sobre dones, xarxes i comunicació

Enxarxades: debat sobre dones, xarxes i comunicació

Quina és la presència de les dones en els mitjans de comunicació? I la seua participació en les xarxes socials? Fins a quin punt s’escolta la seua veu? Com contribueixen les noves tecnologies a la causa feminista? De tot açò i més volem parlar-ne en la jornada que hem organitzat anomenada Enxarxades: dones, xarxes i comunicació

La desigualtat de gènere és una realitat amb la qual hem de conviure en la societat en què vivim i en el món en general. Treballar per aconseguir millorar les condicions de vida de les dones i posar-li fi a la discriminació per qüestions de gènere ha de ser un dels objectius que el valencianisme cívic ha de posar també damunt la taula. La nostra societat valenciana, i el món que compartim, el volem molt més igualitari i just en tots els sentits, també pel que al gènere respecta.

L’any passat, el Tirant va iniciar un cicle d’activitats que pretén ser anual i que posa les dones al centre del debat. En aquella ocasió la temàtica que ens va ocupar va ser la igualtat laboral entre persones de diferents gèneres, aprofitant l’avinentesa que se celebraven els 10 anys de l’aprovació de la llei per la igualtat efectiva entre homes i dones. Enguany, però, la temàtica que s’ha triat és la de la comunicació i les xarxes socials. En les societats actuals, molt connectades a través de les noves tecnologies i caracteritzades per la sobreinformació, és important avaluar quin paper juguen les dones en aquest context: en el de la comunicació, el periodisme i les xarxes socials. Per això, des del Tirant voltem generar un debat amb dones periodistes i de diferents projectes que treballen per fer més visibles les dones a la comunicació i a les xarxes, o que normalitzen la seua participació en aquestes.

Hi participaran la periodista del Diari La Veu, Íngrid Lafita, i la periodista del setmanari El Temps i impulsora de l’Agenda d’Expertes de la Unió de Periodistes Valencianes, Violeta Tena. A més, també comptarem amb la col·laboració d’altres projectes com ara #OnSónLesDones, col·lectiu que analitza la presència de les dones als mitjans de comunicació i amb la col·laboració de la youtuber valenciana Miss Tagless. També hi participarà la booktuber i columnista del Diari la Veu Marta Meneu.

Us esperem!