El Tirant visita la Festa de la Carxofa de Benicarló #Benicarxofesta2020

El Tirant visita la Festa de la Carxofa de Benicarló #Benicarxofesta2020

El passat diumenge 23 de febrer una quinzena de socis i sòcies de l’entitat vam visitar Benicarló amb un doble objectiu, gaudir d’un menú degustació amb la carxofa com a ingredient central i conéixer el patrimoni històric i cultural del Maestrat.

Cervera del Maestrat

L’activitat, inclosa en el cicle #ConéixerElPaís, va començar a les 11.30 hores del matí amb la visita guiada a Cervera del Maestrat. El poble destaca pel Castell del Maestre de Montesa (s XI) situat en el cim de la muntanya que domina la població i construït sobre els fonaments d’un castro iber. Des d’aquest punt elevat vam gaudir d’unes vistes espectaculars de tota la comarca. També podem destacar altres punts d’interés de Cervera com són l’església de l’Assumpció d’estil barroc (s XVII), l’ermita de Sant Sebastià concebuda originàriament com a llotja en època medieval i els carrers estrets i empinats del centre històric. I, per culpa de l’horari, ens va quedar pendent la visita al Molí de l’Oli (s XV) que alberga en l’actualitat un complet Museu de l’Oli.

A les 14 hores els membres de l’expedició vam gaudir d’un menú degustació amb la carxofa com a ingredient estrella, en el Restaurant Rosi. Aquests menús degustació s’ofereixen en diversos establiments de la ciutat, en el marc de la Festa de la Carxofa de Benicarló, celebració que té lloc tots els anys entre gener i febrer, en ser aquesta verdura tan saludable producte amb Denominació d’Origen d’aquesta ciutat.

 

Després de dinar i de gaudir d’una passejada per la línia de costa de la població, els socis i sòcies participants de l’activitat, vam tindre temps encara de passejar pels carrerons del casc antic d’aquesta ciutat del nord del país, i veure alguns edificis destacables com l’actual seu de l’Ajuntament, coneguda com la «casa de la Baronessa», l’església de Sant Bartomeu o l’antiga presó, entre d’altres.

Els participants vam gaudir d’un dia amb una meteorologia envejable, un dinar fantàstic i una oferta històrica i cultural complementària molt interessant. De ben segur que l’any vinent tornarem!