El Tirant presenta la Nova Declaració Valencianista a Benicarló

El Tirant presenta la Nova Declaració Valencianista a Benicarló

L’Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc presentarà el pròxim 20 de setembre la Nova Declaració Valencianista a Benicarló. Es tracta d’una de les diverses presentacions que estan recorrent el nostre territori.

El 14 de novembre de 1918, la Joventut Valencianista i la Unió Valencianista Regional publicaren en la primera plana de La Correspondencia de Valencia la Declaració Valencianista. Les huit bases que la integraven foren comentades en uns articles setmanals publicats en el diari esmentat entre el 16 de novembre i el 7 de desembre de 1918 per diferents membres d’eixes organitzacions, que serviren per assentar les bases del valencianisme.

La Nova Declaració Valencianista (que es pot llegir en línia) és el fruit de mesos de treball en xarxa on han participat diversitat de persones i col•lectius de tot el territori valencià. L’objectiu del Tirant objectiu, cent anys després, és doble: d’una banda, donar a conèixer el valor i la importància que el manifest de 1918 tingué en el seu moment i atorgar-li el paper que encara ara ha de tenir en la construcció (o reconstrucció) de la nostra història col·lectiva; de l’altra, i tenint en compte el missatge del primer manifest, actualitzar-ne l’ambició, traduir-ne el pensament al nostre temps i fer propostes noves, amb la mateixa amplitud d’horitzons que aquells valencianistes de 1918 van tenir de forma honesta i decidida. Sempre amb la voluntat ferma d’aconseguir millorar la qualitat de vida de totes i tots des de l’aprofundiment de la democràcia i de l’exercici de l’autogovern ple.

Aquesta presentació de la Nova Declaració Valencianista s’organitza junt amb la Fundació Caixa Rural de Benicarló i tindrà lloc al seu espai (AV. Joan Carles I, 18) el 20 de setembre a les 19:00 amb la participació de Pau Fabregat, membre de Maestrat Viu i autor d’un dels capítols, Laura Escudero d’Alambor i Raül Burriel membre de l’ACV Tirant lo Blanc i la Fundació Nexe.