El Tirant organitza l’exposició ‘Nosaltres, les escriptores’ per reivindicar les autores valencianes

El Tirant organitza l’exposició ‘Nosaltres, les escriptores’ per reivindicar les autores valencianes

L’ACV Tirant lo Blanc organitza l’exposició ‘Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps’ que pretén visibilitzar les autores del País Valencià. L’exposició està composada per un seguit de panells que presenten un catàleg de 450 escriptores i que posen especial èmfasi sobre les autores en llengua valenciana per la triple invisibilització que pateixen: per raó de gènere, de llengua i territori.

L’exposició es podrà visitar des del 16 al 31 d’octubre al Centre Municipal de la Joventut d’Algirós (C/Campoamor, 91, València) i pretén recuperar i posar en valor el paper d’aquestes dones dins la història de la literatura. És per això que l’exposició compta amb material audiovisual inèdit i l’oferta de visites guiades a càrrec de Marta Meneu-Borja, booktuber valenciana.

Dins les activitats que acompanyaran aquesta exposició, el 29 d’octubre a les 18 hores es durà a terme la taula redona ‘Escriptores i lectores. Visibilitzar al 2.0‘. Hi participaran Sénia Mulayali, d’Els llibres de Sénia (Tresdéu), Amaia Crespo, de Paper i píxels (booktube), Irene Rodrigo, de Léeme (YouTube) i Una habitació pròpia (À Punt) i Marta Meneu-Borja, de La prestatgeria de Marta (booktube) on es reflexionarà sobre les eines de què disposem individualment per visibilitzar les nostres autores des de el punt de vista d’aquestes àvides lectores i comunicadores contemporànies.

Com a cloenda de la jornada comptarem amb la presència de les comissàries, Manola i Rosa Roig en l’activitat  ‘Llegim amb les Valencianes‘ on, amb l’ajuda d’Enric Casado a la guitarra, es farà una lectura breu i encadenada d’una tria d’autores que integren l’exposició amb alternança de text explicatiu i fragment de l’obra.