El Tirant es reunix amb l’Amical Wikimedia

El Tirant es reunix amb l’Amical Wikimedia

L’ACV Tirant lo Blanc i una delegació valenciana de l’Amical Wikimedia, han celebrat una primera trobada per tal de  cercar vies de col·laboració per a futures activitats . La reunió ha estat ben positiva i s’espera que en un futur pròxim puguen proliferar projectes conjunts.

amical

QUÈ ÉS L’AMICAL WIKIMEDIA?

Amical Wikimedia és una organització independent sense ànim de lucre que promou la Viquipèdia, els seus projectes germans i el coneixement lliure a dins i fora de la xarxa. Segons els estatuts, Amical Wikimedia té el següent objectiu:

Que la suma de tot el coneixement humà estigui disponible lliurement en català, i que tot el coneixement sobre la cultura catalana estigui disponible per tothom en qualsevol llengua.

L’associació Amical Wikimedia fou fundada el 2008 per una sèrie d’entusiastes de la Viquipèdia i els altres projectes wiki de tot l’àmbit catalanoparlant. En 2013 va ser reconeguda per la Wikimedia Foundation (WMF) com una associació temàtica, i per part, forma part del consorci d’associacions que arreu del món es dedica a realitzar activitats relacionades amb la Viquipèdia, des de tallers divulgatius a acords per a alliberar material per a la Viquipèdia, i per tant, per a tota la humanitat doncs el contingut que s’allibera als projectes de la WMF estan disponibles per a fer un ús lliure per part de qualsevol usuari.

Amical Wikimedia te cinc línies d’actuació segons els seus estatuts (que es poden consultar al seu web, http://www.wikimedia.cat) dels quals en destacarem l’objectiu central de les activitats de l’associació, que no és altre que millorar l’accés al coneixement i la seua lliure utilització per part de tothom mitjançant l’increment i la millora del contingut de la Viquipèdia en valencià-català i els seus projectes germans, així com difondre la cultura catalana (i valenciana) en altres llengües. Per a aconseguir això cal incrementar el nombre de lectors dels projectes Wikimedia en valencià-català, ja que molts d’ells en ser plurilingües recorren a altres versions idiomàtiques o, fins i tot, desconeixen l’existència d’aquestes iniciatives en el seu idioma.

Per això, des de 2014, un grup de viquipedistes valencians han volgut posar-se el vestit de faena per tal d’aconseguir tant que la presència del nostre País siga major a dins de la Viquipèdia, com que esta mateixa, i en la seua versió en valencià-català, siga coneguda pel públic valencià, donat que la qualitat d’esta, amb vora 450.000 articles, no te res a envejar a qualsevol altra edició.

A Catalunya (i en menor mesura, a les Illes Balears i Pitiüses), Amical Wikimedia ha realitzat centenars d’activitats cada any, tal com es pot vore al següent enllaç. http://www.wikimedia.cat/events/

Al País Valencià anem a començar ara mateix a realitzar activitats com eixes. Si voleu més informació sobre l’associació, o voleu contactar amb nosaltres per a realitzar tallers d’edició, xarrades, o per si sou una associació amb material susceptible de ser inclòs als nostres projectes i voleu alliberar-los, podeu contactar tant per correu electrònic com per xarxes socials a les adreces que trobareu al següent enllaç. http://www.wikimedia.cat/contacte-i-premsa/