EL TIRANT CELEBRA UNA TROBADA JOVE PELS DRETS LINGÜÍSTICS

EL TIRANT CELEBRA UNA TROBADA JOVE PELS DRETS LINGÜÍSTICS

L’ACV Tirant lo Blanc celebra el pròxim dia 22 i 23 de juliol, a Beniarbeig (la Marina Alta) una trobada de Joves pels Drets Lingüístics. 

 

Els dos anys de pandèmia han sacsejat les nostres vides, amb especial incidència en l’àmbit social. En el cas de les persones joves els efectes han tingut més impacte al veure les seues relacions i els seus espais de socialització limitats. Per aquesta raó enguany no volíem perdre l’oportunitat de donar a les persones joves valencianistes un espai on poder formar-se, relacionar-se i divertir-se. La Trobada de Joves pels Drets Lingüístics és una activitat que el Tirant ja ha organitzat anteriorment i que ara sembla un bon moment per recuperar.

 

Una escola de formació, amb dos dies de duració i que organitzem amb Joves PV, l’organització de referència de les persones joves valencianistes. A través de tallers, dinàmiques, xarrades i actuacions musicals i culturals es crearà una esfera molt agradable i adaptada als formats de les noves generacions per crear consciència sobre la identitat, la importància de la diversitat lingüística i cultural, les formes de comunicació en valencià, i la seua protecció i transmissió, com també defensa dels drets lingüístics. Tot sense oblidat que la cultura és un eix vertebrador d’oci i diversió, i que el valor del valencià es pot transmetre de múltiples i diferents formes i adaptar-se a les necessitats de les noves generacions.

 

 

Esta trobada, que l’organitzem en col·laboració amb Joves PV, serà un espai on la nostra cultura, llengua i identitat tindrà un paper fonamental; on les joves tindran un rol destacat per tal de reflexionar d’on venim i comprendre la nostra realitat en relació al valencià, a l’autogovern i a la identitat com a poble.

 

El programa d’aquest espai el podreu trobar ací (pròximament incorporarem la informació)

Divendres 22 de juliol, Beniarbeig (la Marina Alta):

18.30h. Acreditació i obertura de tallers

18.45h. Actuació About the beat

19.15h. Xerrada: Treball, precarietati llengua

20.00h. Taller de danses a càrrec de Dianium dansa

21.00h. Taller a càrrec de la Muixeranga de la Marina Alta

22.30h. Sopar popular

23.00h. Actuació Araparrusa.Riot

 

Dissabte 23 de juliol, Beniarbeig (la Marina Alta):

10.00h. Xerrada: 40 anys d’Estatut. País, llengua i drets

11.15h. Pausa-café

11.30h. Debat: Estatut i reptes de futur. Nous horitzons

14.00h. Dinar

16.30h. Espai de dinamització

17.30h. Taller creatiu: Comunicació i campanyes. El valencià com a eina comunicativa

21.00h. Sopar

23.00h. Temps lliure

 

Joves de totes les comarques del País Valencià gaudiran de dos dies d’esbarjo, reflexions, aprenentatges i debat. La cultura és l’eina transformadora!