El Tirant aprova el Pla Estratègic 2018-2022 i fa Soci d’Honor Manel Marí

El Tirant aprova el Pla Estratègic 2018-2022 i fa Soci d’Honor Manel Marí

L’Associació Cívica Valenciana va celebrar el dissabte 3 de febrer l’Assemblea General Ordinària corresponent a l’any 2018. La cita es va celebrar al Centre Octubre de Cultura Contemporània de València i va servir, entre d’altres, per a aprovar el Pla Estratègic que guiarà les actuacions de l’entitat durant els pròxims 4 anys. Les principals línies d’aquest pla són ser punt de trobada i altaveu del valencianisme, difondre el valencianisme entre els diferents sectors de la societat valenciana i de l’exterior, i promocionar i difondre les idees generades per la Fundació Nexe, entitat germana del Tirant. A més, els socis i sòcies van decidir declarar Soci d’Honor Manel Marí, poeta valencià i eivissenc recentment traspassat que era soci del Tirant des de feia molts anys.

L’assemblea també va aprovar per unanimitat la memòria de les activitats realitzades durant l’any 2017 i els comptes, que s’han valorat molt positivament. Enguany passat, el Tirant ha continuat fent activitats tradicionals de l’entitat com ara el Seminari Debat d’Idees Valencianistes, la Jornada #Dosupuntzero, presentacions de llibres, les Festes Estellés, les visites guiades #ConéixerElPaís o la celebració del Dia del Llibre Valencià el 20 de novembre. Però també n’ha implementat de noves, com ara una jornada sobre la situació de les dones al món laboral, una altra sobre feixismes moderns o un cicle de cinema en valencià, que s’ha fet al poble de Sella (Marina Baixa) i enguany té la intenció de repetir-se en més localitats.

Una de les activitats més destacades que ha posat en marxa l’any 2017 el Tirant és la realització de cursos de valencià per a persones nouvingudes, en col·laboració amb el Col·legi Santa Cruz de Mislata, un centre escolar que acull molts alumnes del Centre d’Acollida de Refugiats situat a la mateixa localitat. D’altra banda, l’associació ha renovat la seua pàgina web i la imatge corporativa, i ha celebrat el seu 25é aniversari en la tradicional Nit del Tirant que aquest any passat s’ha celebrat a l’edifici Veles e Vents de València.