DIR “BON DIA” ÉS FER LITERATURA!

DIR “BON DIA” ÉS FER LITERATURA!

El Tirant prén la iniciativa de fer samarretes amb la frase de Joan Fuster “ningú no s’ha d’enganyar: dir “BON DIA” ja és fer literatura”, com a resposta a les sentències 704/2020 i 634/2020 del Tribunal Suprem.

Aquestes sentències tracten de limitar els espais lingüístics del valencià i reforçar la preeminència del castellà sobre altres llengües de l’Estat espanyol.

A més, el Tribunal Superior de Justícia ha anul·lat els apartats que regulaven les comunicacions oficials amb les comunitats autònomes del mateix àmbit lingüístic, per la qual cosa, les administracions públiques valencianes, catalanes i balears queden limitades a emprar el castellà en les seues comunicacions oficials.

El dia posterior a les sentències es va dur a terme una reivindicació simbòlica des de les administracions culturals i educatives valencianes, catalanes i balears a Twitter, emprant “bon dia” com a expressió del malestar per les decisions jurídiques.

Per aquestes raons hem elaborat aquesta samarreta com a símbol de reivindicació i expressió per unes sentències injustes contra el valencià.

Les samarretes es poden adquirir accedint a aquest formulari, on també trobareu tota la informació relativa al preu, colors i despeses d’enviament.

S’han elaborat amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana i de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme.

Envia’ns una foto amb la teua samarreta!