El Tirant canvia d’imatge en el seu 25é aniversari a la XXI Nit del Tirant

El Tirant canvia d’imatge en el seu 25é aniversari a la XXI Nit del Tirant

Un any més, l’ACV Tirant Lo Blanc i la Fundació Nexe hem celebrat l’aniversari de les dues entitats, una cita anual per retrobar-nos totes les amigues i amics del Tirant i la Fundació Nexe i celebrar que les nostres entitats continuen complint anys. Enguany, s’han conclòs els actes de celebració del 25 aniversari del Tirant i els 5 anys de la Fundació Nexe en una celebració molt significativa que ha tingut lloc en el Veles e Vents, a la Marina de València, al qual han assistit més d’un centenar de persones i en la qual el Tirant ha renovat la seua imatge i pàgina web.

No és tasca fàcil en el context social valencià mantenir l’activitat durant tants anys, per això, ambdues entitats hem volgut concloure el darrer trimestre de l’any presentant la nova imatge i pàgina web del Tirant, que ens permetrà encarar amb energies renovades “25 anys més de valencianisme i idees per a fer millor la vida de les persones”, en paraules de Gonçal Grau, president de les entitats.

En aquesta XXI Nit del Tirant tampoc faltà la tradicional entrega de premis que any rere any han servit per a reconéixer de manera pública i notòria al treball valencianista de base i a l’acció cívica valencianista. Enguany  també s’han volgut actualitzar aquests premis i s’ha lliurat el primer Premi Tirant per l’activisme en defensa de la llibertat, l’autogovern i la democràcia al País Valencià a Vicente Danvila, el jove de 18 anys que durant el 9 d’Octubre es va enfrontar a una desena d’ultradretans que estaven colpejant a dues persones en els carrers de València.

Des del Tirant s’ha volgut reconéixer amb l’entrega d’aquest premi la valentia de Vicente Danvila i agrair-li la seua lluita.En declaracions de Laia Mas, sòcia encarregada de lliurar el guardó, aquest s’ha entregat a Danvila “veient-lo a ell com a una representació de totes aquelles persones joves i anònimes que dia rere dia treballen perquè totes i tots puguem viure en un País Valencià més democràtic i més lliure”.

L’acte va ser conduït per l’humorista Eugeni Alemany, i la música la posà el grup d’Alcoi Júlia. A més a més, les dissenyadores de l’estudi Yinsen foren les encarregades de desvetllar el nou disseny de la marca. La XXI Nit del Tirant va concloure amb el parlament d’Amadeu Mezquida, secretari general del Tirant i la Fundació Nexe, qui emfatitzà la important tasca de els entitats en la difusió del pensament valencianista i la generació i el debat d’idees.