CRÒNICA DE L’ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA DEL TIRANT 2022

CRÒNICA DE L’ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA DEL TIRANT 2022

El passat divendres 8 d’abril vam celebrar l’Assemblea General Ordinària de l’Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc al Centre de Cultura Contemporània Octubre, a la ciutat de València.

L’assemblea va ser l’espai on, després de dos anys de pandèmia, ens poguérem retrobar totes les sòcies i els socis del Tirant, els membres del Consell Nacional 2020-2022, les persones que es presentaren a la candidatura per al nou Consell Nacional i entitats amigues i convidades.

Es va iniciar vora les 18.30h de la vesprada amb l’elecció de la Mesa, que va estar conformada per Ferran Nogueroles, Gonçal Grau i Idoia Arreaza. Un cop iniciada l’assemblea i donada la benvinguda a totes les persones assistents, Gonçal Grau, president del Tirant, va presentar l’informe de gestió amb la memòria d’activitats anual i l’estat de comptes. L’informe de gestió ens va permetre veure la quantitat d’activitats que hem fet durant l’any 2021, malgrat la pandèmia, i tots els espais de participació i treball conjunt que hem aconseguit creat. Un cop presentat l’informe de gestió es va procedir a la votació que es va aprovar per unanimitat de totes les persones assistents.

Seguidament, es va donar pas a la presentació de les candidatures per dirigir l’entitat els pròxims dos anys. En concret, s’havia presentat una única candidatura encapçalada per Gustau Pérez Pérez. El programa d’activitats per a l’exercici 2022-2024 el va presentar Eva Segura, candidata a la secretaria de l’entitat, acompanyada d’Ignacio Mora, candidat a la tresoreria, que va presentar un pressupost previst sobre les activitats proposades.

Un cop presentada la candidatura, la Mesa va donar pas a la votació. Després d’un torn obert de preguntes, tots els socis i totes les sòcies presents van passar per l’urna per dipositar la papereta. La candidatura, un cop recomptats els vots, va quedar triada per unanimitat de les persones assistents. Posteriorment, es van presentar a totes les persones que hi formaran part. Així doncs, el Consell Nacional 2022-2024 del Tirant queda conformat per les següents persones: Gustau Pérez, presidència; Gonçal Grau, vicepresidència; Eva Segura, secretaria general; Ignacio Mora, tresoreria; les vocalies les conformen: Marta Baeza, Francesc Roig, Natxo Mollà i Vicenta Tasa. I, com a proposta innovadora, el Consell Nacional es conformarà de tres vocalies territorials: Joan Raül Burriel per a les comarques del nord; Clara Gisbert per a les comarques centrals i Jorge Almarcha per a les comarques del sud del País Valencià. Sort i encerts al nou Consell Nacional del Tirant!

Un cop presentats tots els càrrecs que en formaran part del Consell Nacional, es va procedir al discurs del president entrant, Gustau Pérez. Gustau va fer repàs de la seua trajectòria activista fins a arribar a ser soci del Tirant, ens va parlar des de l’emoció que implica estar al capdavant del Tirant els pròxims dos anys, però també pel retrobament amb tantes amigues i amb tants amics, companys i companyes de lluita i de camí, i l’espenta que tot açò li ha regalat per fer el pas endavant i presentar la candidatura que ara ja és el nou Consell Nacional de l’entitat.

El president, Gustau Pérez, també ens va explicar els principals eixos d’acció que té el nou CN en ment: “Un CN que té vocació de país, d’una entitat que beu d’un llegat de trenta anys d’activisme i que es sustenta en més de 100 anys de tradició política, però que no té por en abordar els debats de futur”.

Gustau no es va oblidar de totes aquelles persones que han estat significatives al llarg d’estes tres dècades del Tirant, de totes aquelles persones que han anat plantant llavoretes i que l’han fet créixer amb molta estima, compromís i dedicació. Una llavor que ara pren el relleu d’un nou Consell Nacional amb molts reptes: fer créixer l’entitat, millorar l’autonomia financera, rejovindre el nostre espai, estendre el missatge i comunicar. “Hi ha molta feina al davant, després d’estos dos anys de letargia social a causa de la pandèmia, i a només un any d’eleccions municipals i autonòmiques, tenim al davant una altra partida per al nostre país” va explicar el president, mentre remarcava “la necessitat de bastir ponts amb tot aquell teixit social i polític que oferisca certeses, davant les incerteses, lligams davant la precarietat i esperança davant la por”, va concloure Pérez.

 

A l’AGO també ens van acompanyar algunes entitats amigues com Acció Cultural del País Valencià amb Toni Gisbert; el Bloc de l’Estudiantat Agermanat, amb Guillem Duart; Intersindical Valenciana amb Beatriu Cardona; Joves PV- Compromís amb Raul Esteban i Més Compromís amb Fran Ferri. Ens van dedicar unes paraules carregades d’espenta i valentia pel País Valencià, reflectint a la perfecció el treball incansable que fan cadascuna d’elles per construir el nostre país.

En l’Assemblea, per concloure, es van presentar dues propostes de resolució que reclamaven una major inversió i les competències en matèria de rodalia, tot reivindicant una major sobirania per al País Valencià, quan se celebren enguany els 40 anys de l’Estatut d’Autonomia.

Des del Tirant, i també des de la Fundació Nexe, no es va voler deixar passar l’oportunitat d’agrair a totes les persones que han estat al peu del canó durant estos dos anys complicats que ens ha dut la pandèmia: especialment, a tots els membres del Consell Nacional 2020-2022. 

Als que han estat al capdavant amb força i resiliència com Gonçal Grau, Reis Gallego, Vicenta Tasa i Joan Antoni Ginés, que ocuparàs sempre un lloc únic i privilegiat al Tirant i al cor de les persones que formem part de l’entitat. Però també als que han estat la base fonamental i l’espenta necessària en tantes reunions virtuals i distàncies socials, millorant totes i cadascuna de les idees: Susanna Pardines, Anna Perpinyà, Joan Raül Burriel Calvet, Oscar Barberà Aresté, Amadeu Mezquida Ortega, Helena Àvila Cervelló, Fer Lapresta Gascón, Natxo Mollà, Vicent Pons i Adrià Sisternes Domene. I a tantes i tantes persones, sòcies i companyes que ens heu acompanyat en activitats virtuals i que us heu esforçat per estar en les activitats presencials, malgrat les vicissituds. 

No penseu que açò acaba ací, ara s’obri un nou cicle. I ara sols ens queda regalar al nou Consell Nacional el llegat de 30 anys de l’entitat perquè hi puguen sumar molts més. Estem programant una agenda molt completa d’activitats per este 2022 en què celebrem 30 anys de vida i de treball incansable pel País Valencià. Llarga vida al Tirant!