Cicle d’audiovisuals valencians a Sella

Cicle d’audiovisuals valencians a Sella

Donar difusió a les produccions audiovisuals pròpies i en valencià és un dels objectius de la nostra entitat. Per tot això, l’any passat vam posar en marxa un cicle per a apropar l’audiovisual en valencià als pobles que va tindre lloc a Sella i que enguany es repetirà centrat en el gènere documental. El cicle l’organitzem de nou en col·laboració amb el col·lectiu cultural Tastaolletes i l’Ajuntament de Sella. Cada projecció estarà acompanyada d’una presentació prèvia i una tertúlia posterior bé amb els editors dels documentals o bé amb protagonistes dels temes que aborda, per tal de generar debat i apropar les diferents realitats que s’expliquen als audiovisuals. La programació és la següent:

  • Dijous 12 de juliol. Projecció del documental La Porta Blava, sobre el Centre d’Internament d’Estrangers de València. Amb la participació de Gema Siscar, portaveu de la campanya CIEs NO.
  • Dilluns 23 de juliol. Projecció del documental Ser a la frontera sud, sobre la identitat dels valencians i valencianes a les comarques del sud, produït pel Tempir d’Elx. Amb la participació de Josep Enric Escribano, president d’El Tempir d’Elx.
  • Dijous 16 d’agost. Projecció del documental Les estisoradores, sobre les dones estisoradores de Benissa, produït per l’Ajuntament de Benissa.  Debat sobre el paper invisibilitzat però imprescindible de les dones en l’economia dels nostres pobles. Aquesta projecció es portarà a terme en el marc de la 50a Setmana Cultural de Sella, un dels esdeveniments que més gent reuneix al poble de Sella, organitzat per la Comissió de Festes 2018 de Sella.
  • Dimarts 21 d’agost. Projecció del documental A Tornallom, sobre la lluita dels veïns i veïnes de La Punta de València contra la ZAL. Amb la participació d’activistes en la lluita contra la ZAL. Debat sobre la conservació del territori i defensa de l’horta.

Els documentals es projectaran a diferents carrers del poble i totes les projeccions s’iniciaran a les 22 hores. El cicle donarà el tret de sortida dijous 12 de juliol a la Plaça Major de Sella. Us esperem!!