Benvinguda À Punt televisió!

Benvinguda À Punt televisió!

Ahir diumenge 10 de juny van començar les emissions de la televisió d’À Punt Mèdia, la nova corporació valenciana de mitjans de comunicació. És per això que els valencians i les valencianes estem d’enhorabona: des d’ahir tornem a tindre la possibilitat d’informar-nos a través de mitjans que parlen la nostra llengua, que ens conten l’actualitat més pròxima des del territori on vivim, i en els quals podem sentir-nos representats i identificats.Cinc anys després d’aquell fatídic 29 de novembre de 2013 en què la nostra televisió pública es va quedar en negre, hui podem tornar a gaudir-la, amb una programació i uns formats adaptats als nous temps.

Durant el dia d’ahir, el primer de les emissions a la televisió, vam poder conéixer algunes pinzellades del que serà la nova programació d’À Punt televisió. Per ara, aquesta es presenta interessant, mostrant un País Valencià plural i divers, donant veu a persones de tot el nostre territori, de qualitat i rigorosa i en valencià. Per això des del Tirant volem felicitar els responsables de la nova televisió. Fins ara, hem vist un programa d’humor on es fa una reflexió a través de la paròdia sobre quina és la identitat del poble valencià, un tema al voltant del qual sempre hem reflexionat en la nostra entitat. A més, tornem a tindre a les pantalles ‘Trau la llengua‘, un programa clau per a la normalització del valencià, així com per a conéixer els diferents parlars d’aquest i la multitud d’expressions i paraules que enriqueixen la nostra llengua. En el primer dia de televisió han passat per les càmeres d’À Punt algunes de les persones que han col·laborat amb el Tirant, com per exemple la youtuber Miss Tagless, l’humorista Eugeni Alemany o l’historiador Vicent Baydal.

Des del Tirant seguirem atents i atentes a la programació i informació dels mitjans de comunicació públics que ja comencen a caminar, i continuarem treballant per exigir que aquests siguen de qualitat, plurals, rigorosos i en valencià.

Recordeu que podeu veure la nova televisió valenciana en línia, bé en directe o bé per a consultar programes que ja s’han emés.

Benvinguda, À Punt televisió!