ACV Tirant lo Blanc reclama més valencianisme contra l’odi

ACV Tirant lo Blanc reclama més valencianisme contra l’odi

Resolució aprovada a l’Assemblea General Ordinària de l’ACV Tirant lo Blanc, 7 de març de 2020.

Des del Tirant reivindiquem els valors del valencianisme integrador i inclusiu que sempre hem defensat com el millor antídot contra la cultura de l’odi.

En l’actualitat, observem amb preocupació un augment de l’animadversió cap a la pluralitat i la diversitat per part de moviments polítics que creen un clima continu d’enfrontaments estèrils i nocius per a una societat democràtica com la nostra.

El País Valencià ha estat sempre un espai de confluència de cultures, un espai de convivència i acollida de totes les persones que buscaven oportunitats d’un futur més digne.

És per això que en aquests moments d’incertesa i d’acusacions i enfrontaments sense sentit, des del Tirant reivindiquem més que mai el valencianisme com la millor solució per a fer front a la barbàrie i per a defensar els valors de justícia social i de democràcia per a tota la societat valenciana. Perquè el valencianisme es fonamenta en la millora de la qualitat de vida de les valencianes i els valencians sense discriminació possible.

Consegüentment, exigim a les institucions de la Unió Europea una ferma defensa dels valors i els drets humans enumerats en els Tractats, concretament, el dret d’asil, i un canvi real en la seua política per tal que es dirigisca a construir l’Europa diversa, plural i inclusiva que sempre hem reclamat des del valencianisme.