Tirant i ACPV reclamen “Un finançament just per al PV”

Tirant i ACPV reclamen “Un finançament just per al PV”

Podeu fer una ullada al vídeo de l’acte conjunt organitzat per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i l’ACV Tirant lo Blanc. “Per un finançament just per al País Valencià” tingué lloc el passat dissabte 20 d’abril, a les 12h, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània.

Les dues associacions volen impulsar una dinàmica de pressió social a favor d’un finançament just, ja que entenen que, primer, hi ha un consens creixent entorn del fet que el sistema de finançament actual està ofegant l’autogovern valencià i cal per tant canviar-lo i, segon, aquest canvi només es produirà per la pressió efectiva i conjunta de tots els sectors de la societat valenciana.

L’actual context de crisi econòmica ha agreujat encara més els greus efectes de la pèssima gestió econòmica realitzada els últims anys pels responsables de les institucions valencianes, però sobretot ha posat de manifest que, inclús amb una bona gestió, l’autogovern valencià i el nostre sistema de benestar social és econòmicament inviable amb l’actual sistema de finançament.

Està en joc la cohesió social i la sostenibilitat de les institucions pròpies, això és, el futur del País Valencià i de tots els valencians i valencianes. Es tracta, per tant, del repte més important que ha d’encarar la nostra societat. I l’experiència mostra que un canvi d’aquesta dimensió només es produirà si ens mobilitzem per a fer-ho possible, si ho convertim en el primer punt de les agendes de tots els agents polítics, econòmics i socials.

Acció Cultural i el Tirant volen impulsar aquest procés en l’àmbit que els és propi, l’associatiu, cultural i cívic, i aquest acte ha estat un primer pas en eixa direcció.

L’analista financer i autor del Quadern #Demos3 de la Fundació Nexe “El finançament dels valencians. Una insuficiència històrica”, Rafael Beneyto, i el professor de Dret Administratiu de la Universitat de València, Andrés Boix explicaren la problemàtica del finançament valencià en una taula  moderada per la periodista del setmanari El Temps , i membre de la Junta Directiva de la Unió de Periodistes, Violeta Tena.

A continuació, va ser el torn de les intervencions breus de la fila 0: Ximo Puig (PSPV-PSOE), Fran Ferri (Compromís); Ricardo Sixto (EUPV), Anna Penya (ERPV), Joan Ortega (UGT-PV), Joan Sifré (CCOO-PV), Vicent Maurí (Intersindical Valenciana), Ramon Mampel (Unió de Llauradors), Juan Manuel Pérez (Col·legi d’Economistes), Ramon Soler (Institut Ignasi Villalonga), Rafael Buforn (Plataforma Llei per la Dependencia),  Matias Alonso (Per la Fe a Campanar). , Toni Gisbert (ACPV) i Nathalie Torres (Tirant lo Blanc) havien intervingut prèviament per donar la benvinguda al públic assistent a l’acte..

tarjaFINANdefinitiva

Error 190: Invalid OAuth Access Token. Try using the admin panel to re-validate your plugin.