Tirant de Llibres

El dia 20 de novembre celebrem el Dia del Llibre Valencià, coincidint amb l’aniversari de la primera edició del Tirant lo Blanc de Joanot Martorell l’any 1490. Per això des de l’ACV Tirant lo Blanc, que també celebra el seu aniversari en aquesta data, proposem un seguit d’activitats per tal de recordar els nostres llibres i autors, emprant principalment les xarxes socials i els recursos audiovisuals, però també d’altres accions.

Activitats 2018

Es tracta d’una campanya a través de les xarxes amb la qual volem promocionar la literatura valenciana, els seus autors i autores així com la indústria editorial valenciana. Enguany, les persones protagonistes del #TirantDeLlibres són els i les alumnes del curs de valencià que fem al Col·legi Santa Cruz de Mislata, persones que han arribat no fa massa a la nostra terra i que comencen a aprendre i estimar la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra literatura. Així, han repassat fragments de Muriel Villanueva, Joan Francesc Mira, Víctor Labrado, Isabel-Clara Simó i el col·lectiu Arada. 

A més, a la Universitat Jaume I celebrem el Dia del Llibre Valencià amb una sèrie d’activitats, el programa de les quals es pot consultar al web de la UJI. La jornada es va portar a terme amb la col·laboració del Col·lectiu Universitat Jaume I per la Llengua i la Cultura (CULC) i la Fundació FULL, i hi participen, entre altres, la presentadora del programa de llibres d’Àpunt Mèdia Una habitació pròpia, Irene Rodrigo.

Us animem a participar en les xarxes amb l’etiqueta #TirantDeLlibres fent-nos saber quins llibres valencians us agraden més, quins recomanaríeu, fotografiant els fragments més significatius o simplement expressant el que us inspire el Dia del Llibre Valencià.