Tirant de Llibres

El dia 20 de novembre celebrem el Dia del Llibre Valencià, coincidint amb l’aniversari de la primera edició del Tirant lo Blanc de Joanot Martorell l’any 1490. Per això des de l’ACV Tirant lo Blanc, que també celebra el seu aniversari en aquesta data, proposem un seguit d’activitats per tal de recordar els nostres llibres i autors, emprant principalment les xarxes socials i els recursos audiovisuals, però també d’altres accions.

Programa 2017

Enguany la campanya s’ha desenvolupat amb especial èmfasi el dilluns 20 de novembre a la Universitat Jaume I de Castelló, on hem desenvolupat un seguit d’activitats per a la celebració del Dia del Llibre Valencià, realitzades conjuntament amb el Col·lectiu Jaume I per la Llengua i la cultura (CULC) i la Universitat Jaume I.

Les activitats que s’ha portat a terme són les següents:

  • 11:00 h : Creuallibres a l’Àgora de la Universitat. A través d’un punt de creuallibres, difusió prèvia i activitats de dinamització, s’ha fomentat l’intercanvi de llibres valencians entre els usuaris de la UJI.
  • 11:30 h: Visita a les instal·lacions de la Biblioteca i presentació de les últimes adquisicions de literatura valenciana, amb la presència del Rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent; el Director de la Biblioteca de la UJI; Vicent Falomir; el President del CULC, Hèctor Beltran; i el representant de l’ACV Tirant lo Blanc, Raül Burriel. En aquesta visita s’ha parat especial atenció a l’Espai de Recursos Valencians, una iniciativa conjunta amb la Universitat Jaume I de Castelló i l’ACV Tirant lo Blanc l’objectiu de la qual és bastir un espai de recursos bibliogràfics que permeten “pensar i repensar el país en una clau eminentment valenciana“.
  • 13:00 h : Monòleg d’Eugeni Alemany, al Saló d’Actes de l’Edifici de Postgrau

A banda de les activitats realitzades a la UJI, també s’ha desenvolupat una campanya a través de les xarxes per a donar visibilitat al Dia del Llibre Valencià, utilitzant l’etiqueta #TirantDeLlibres.

 

Historic de programacions