Seminari Debat d’Idees Valencianistes

El Seminari Debat d’Idees Valencianistes és un punt de trobada amb experts de diferents disciplines per abordar el present i les perspectives de futur d’algunes de les principals problemàtiques que ens afecten als valencians. Aquesta cita, que ja ha celebrat la seua onzena edició, pretén constituir un fòrum de debat d’idees del valencianisme per a construir una societat millor.

El Seminari se celebra a la universitat, sovint amb la col•laboració del Bloc d’Estudiants Agermanats, per apropar els debats sobre aquells temes que ens preocupen a la població més jove així com a l’acadèmia, la qual no pot desvincular-se de l’actualitat política, social i econòmica de cada moment. Amb aquesta activitat volem ser protagonistes de l’actualitat social i agents d’un futur més nostre.

Programa 2017

El XI Seminari Valencianista debat sobre la identitat valenciana i la competència lingüística
El XI Seminari Debat d’Idees Valencianistes va començar dimecres a la Universitat de València amb dues taules redones al voltant de la identitat dels valencians i la competència lingüística a l’administració pública. Les jornades continuaran els propers 10 i 11 de maig amb activitats a Castelló i València sobre la llengua a l’educació i el deute històric valencià.

El tret d’eixida de l’XI Seminari Debat d’Idees Valencianistes es va donar amb la projecció del documental “Ser a la frontera sud”, d’El Tempir d’Elx, un audiovisual al voltant de com se senten els valencians i valencianes del sud del país. La projecció va anar seguida d’un debat al voltant de les diferents visions de la identitat que hi ha al conjunt del territori valencià, amb la participació de Lluís Català, director del documental, Josep Enric Escribano, president d’El Tempir d’Elx i Pau Fabregat, de Maestrat Viu. La taula redona va estar moderada per Susanna Pardines, membre del Consell Nacional de l’ACV Tirant lo Blanc i coordinadora del lab d’Identitat i Cultura de la Fundació Nexe.

El president d’El Tempir va explicar que la idea de fer el documental va nàixer davant la necessitat de donar a conéixer com se senten els valencians del sud del país i com es veuen a ells mateixos. “La intenció és escoltar a la gent per tractar de vertebrar allò que sembla invertebrable, i vertebrar el País Valencià des del sud”. Escribano va insistir en què la solució per al sud ha de vindre des del sud i en la importància d’escoltar el que pensen els habitants de cada part del territori.

Historic de programacions

Programacio 2016

Pròximament

Programacio 2015

Pròximament

Programacio 2014

Pròximament